ERDON Eletmód

2010.03.22. 09:09

Bakonyi csirkemell

<p>Hozzávalók 4 főre: 75 dkg csirkemell, 25 dkg csiperkegomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 1 közepes fej paradicsom, 1 kicsi paprika, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 liter tejföl, cukor (A cukor az ellentétes ízek kiemelése miatt ajánlatos), só, bors, pirospaprika, liszt, erős paprika (ízlés szerint).</p>

Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk. Kevés olajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük. A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét. Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját. Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk. Egy csipet cukrot teszünk bele. Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik. Amikor a hús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk. Galuskával vagy rízzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!