ERDON Eletmód

2010.02.23. 12:17

Termesszünk fűszernövényeket!

<p>A fűszerkertek lakói kis helyet igényelnek, s ilyet minden kertben lehet találni. Termesztésük nem nagy kunszt, a boltokban vásárolható cserepes növényekből bárhol és bármikor lehet fűszerkertet telepíteni, de beszerezhetők magvak is.</p>

Az illatos, aromás növények nem szépségükért érdemlik meg a gondoskodást. Célszerű őket egymástól és a többi növénytől is elválasztani kőből, fóliából mélyen a földbe ásott kerítéssel. A fűszernövények többsége ugyanis arrogáns gyomként viselkedik, ha jól érzi magát. Jó megoldás az is, ha az egyes fajokat kiszuperált, alul teljesen kivágott, földbe ásott vödörben neveljük.
Mielőtt valaki fűszernövények termesztésével és alkalmazásával próbálkozik, tudnia kell: a felszabaduló aromák igencsak étvágygerjesztők. Senki se csodálkozzon, ha családtagjai falánkabbak és súlyosabbak lesznek. A friss fűszernövények felhasználása előtt nem árt a régi szakácskönyveket átlapozni, mert használatuk, adagolásuk jócskán eltér a boltban vásárolható fűszerkészítményekétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!