ERDON Eletmód

2008.12.03. 07:54

A karácsony is legyen trendi!

<p>A divat nem csak az öltözködésben, a zenében, a sminkben, hanem az utóbbi években az ünnepekben is szerepet kap. Ez az idei karácsonyra hatványozottan igaz, hiszen a megszokott karácsonyfa díszítési stílusok mellett két, teljesen új irányzat is megjelent.</p>

Míg régebben az ünnepek közeledtével elsősorban a nagy bevásárlásra, és ajándékozásra koncentráltak az emberek, a karácsonyfát pedig mintegy szokásos kötelességként öltöztették fel a régi díszekkel, addig az elmúlt években a szeretet ünnepére való készülődés új értelmet, nagyobb szerepet kapott. Ez a lakberendezésben is megnyilvánul, hiszen az emberek minden helyiségben megtalálják a díszítési lehetőségeket, és már az advent közeledtével egyre szebbek lesznek a lakások. Az asztalokra karácsonyi terítő kerül, a székekre a terítőhöz illő, ünnepi huzat. Fenyőágból készült asztali díszek, adventi koszorú, gyertyák, mécsesek teszik szebbé az ünnep közeledtét. Ám a sok karácsonyi kiegészítő nem biztos, hogy megfelel a trendeknek…

 

Egyre inkább érzékelhető, hogy a vásárlók karácsonykor is szeretik az újdonságokat. Persze mivel egy meghitt, családi ünnepről van szó, ezért a hangulathoz harmonizáló színekkel kell előrukkolni. Idén hat stílusirányzat figyelhető meg a karácsonyi piacon, amelyeken belül a trendi, a hagyományos, az extrém, az elegáns, és a visszafogott stílus kedvelői egyaránt megtalálják a legjobban tetsző karácsonyi dekorációt. A Green Apple és a Mocca kiemelkedően népszerű. Ez köszönhető annak, hogy az utóbbi időkben a vásárlók egyre több zöld színű lakberendezési terméket vásárolnak – nem ritka a zöld bútor, vagy ülőgarnitúra –, melyhez harmonizál a Green Apple stílusú karácsonyfa is. A Mocca irányzathoz tartozó színek, a barna árnyalatai rendkívül közkedveltek a mindennapokban, elég csak a kávézók meghitt barna tónusú színeire gondolni. Ez egyre inkább megfigyelhető a lakások berendezésében, amelyhez telitalálat a Mocca színeiben pompázó karácsonyfa.

 

A Green Apple és a Mocca stílus mellett már ismert és kedvelt az arany, a narancssárga keverékét felvonultató Paradise stílus, amely a meleg színeket helyezi előtérbe, míg a Blue Moon névre hallgató irányzatnál a kék, a fehér és az ezüst dominál, amely meglehetősen hideggé, távolságtartóvá, de roppant elegánssá teszi a karácsonyfát. A Classic – mint ahogy a neve sugallja – a hagyományos karácsonyi színeket, a pirosat, a zöldet és az aranyat, míg a Snowflake a fehér, havas tájat idézi. Ezen irányzatokon belül csak akkor lesz harmonikus az egész lakás, ha a dekoráció és a karácsonyfa is hasonló stílusirányzatot képvisel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!