ERDON Bulvár

2012.05.24. 12:58

Apocalyptica a Campus Fesztiválon

Alig egy hete jelentette be főbb programjait Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja a Campus Fesztivál, máris újabb nemzetközi sztár érkezésének örülhetünk. Debrecenbe jön az Apocalyptica is!

Alig egy hete jelentette be főbb programjait Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja a Campus Fesztivál, máris újabb nemzetközi sztár érkezésének örülhetünk. Debrecenbe jön az Apocalyptica is!

 

A finn csapatot aligha kell bemutatni, hiszen jellegzetes stílusukkal, magával ragadó előadás módjukkal már itthon is letették névjegyüket. Egyedülállóak a világon, mivel nincs még egy olyan együttes, melyben három klasszikus múlttal rendelkező csellista játszana. Ők azok, akik megmutatták, hogyan lehet átmenetet képezni a klasszikus zene és a heavy metal között anélkül, hogy valamelyik is vesztene értékéből.

1996-ban robbantak be a zenei életbe Metallica feldolgozásalbumukkal, megalakulásuk óta 7 stúdiólemezt jelentettek meg, volt olyan album amelyen Faith No More, Sepultura, Pantera, vagy Rammstein feldolgozás is szerepelt a saját szerzemények mellett.

Legutóbbi albumukról például így írnak:

„Bármilyen stílusban dolgoznak is - az atmoszférikus bevezetőtől a lüktető ritmusokig - a zenéjük mindig megragadó, dinamikus és dallamokkal teli. Hetedik albumukkal, a "7th Symphony"-vel a banda egy olyan korongot alkotott, amely nemcsak szimfonikus, hanem maga a szimfónia.”

Az elmúlt években minden stúdióalbumukon vendégszerepelt valaki a rock/metal világ aktuális kedvencei közül. A Guano Apes énekesnőjével, Sandra Nasickal készítették el a Path című dalt, a Bittersweet című dalban a HIM énekese, Ville Valo és a Rasmus frontembere, Lauri Ylönen is hallható. De zenéltek együtt a Slayer dobos Dave Lombardoval, a Slipknot énekesével Corey Taylorral is.

A Rammstein vokalistája, Till Lindemann egy Dawid Bowie és Brian Eno által énekelt dal átdolgozásában a "Helden"-ben, míg a Three Days Grace énekese, Adam Gontier szívből énekelt az "I Don t Care" című nótában.

Pályafutásuk valamennyi évében tartogattak meglepetéseket hol monumentális koncertekkel, hol pedig olyan lemezekkel lepték meg rajongóikat, ami igazi kirándulás volt a klasszikus zene rejtett világába. Albumaikból eddig több mint 4 millió lemezt adtak el.

A finn világsztárok a debreceni Campus Fesztiválra július 28-án érkeznek. A nagyerdei rendezvény zenei kuriózumainak ráadásul ezzel még nincs vége.

További programok, és jegyárusító helyszínek: www.campusfesztival.hu. Belépőkkel kapcsolatos akció itt: mesenincs.blog.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!