ERDON Bulvár

2010.09.15. 10:21

Bihari: Raffaelnél és Pálnál is volt kés a gyilkosság éjszakáján

<p>Nem tett vallomást szerdán a Cozma-ügy ötödrendű vádlottja a Veszprém Megyei Bíróságon. Csak annyit mondott, hogy nem ismeri el bűnösségét, bár igaz, hogy a szórakozóhelyen lévő dulakodásban részt vett és megrúgta Marian Cozmát.</p>

Bihari Csaba fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, amely során korábban elmondta: nem látta a gyilkosságot, amikor kiért a szórakozóhely elé Cozma már a földön feküdt. Nem volt kés nála, Raffael Sándornál és Pál Gábornál azonban látott kést aznap este. A társaság egyik tagjától Bihari is hallotta azt a mondatot, hogy "Csoki szúrt".

A nyári ítélkezési szünet után hétfőn folytatódott Veszprémben a Cozma -per. A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, azok akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolással a vád.

A hétfői tárgyaláson az első,- másod - és harmadrendű vádlott sem tett vallomást. Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván is fenntartotta azt, amit korábban mondott, tagadták, hogy bármi közük lett volna a gyilkossághoz.

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja kedden terhelő vallomást tett Raffael Sándorra. "Te jó ég mit tettem" - Pál Gábor szerint ezt mondta Raffael Sándor február 8-án, miután megtudta, hogy meghalt Marian Cozma. Pál szerint Németh Győző már az emberölés éjszakáján a szórakozóhelyen azt mondta, hogy "Csoki szúrt"

A vád szerint 2009 február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!