ERDON Bulvár

2010.04.06. 16:59

40 cigányvajda Marian Cozma szobránál

<p>Több mint 40 cigányvajda rója le kegyeletét csütörtökön Marian Cozma szobránál Veszprémben - jelentette be kedden az országos fővajda. Kállai Csaba országos fővajda hívta meg az ország cigányvajdáit, hogy együtt tisztelegjenek Marian Cozma emléke előtt, a róla mintázott szobornál csütörtök délután fél négykor.</p>

Több mint 40 vajda lesz Veszprémben, az emlékezők gyertyát gyújtanak a Veszprém Arénánál álló szobornál és meg is koszorúzzák azt. Kállai Csaba keddi, veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta: sajnálja, ami Marian Cozmával egy évvel ezelőtt történt, és együtt érez a szülőkkel, de hangsúlyozta, nem lehet másokat is büntetni a valódi gyilkos mellett.

Debreczenyi János polgármester a tájékoztatón azt mondta: nem szabad hagyni, hogy egy ember bűncselekménye egy egész népre vagy népcsoportra árnyékot vessen.

Mint emlékezetes: Marian Cozma kézilabdázót tavaly február 8-án szúrták halálra egy veszprémi szórakozóhely előtt. A róla mintázott szobrot idén februárban avatták fel a Veszprém Aréna mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!