ERDON Bulvár

2010.02.16. 11:15

Orosz kamasz áll a népszerű internetportál mögött

<p>Fény derült a rejtélyre: egy mindössze 17 éves orosz fiú áll a világháló jelenleg egyik legnépszerűbb és egyben legszokatlanabb oldala mögött - számolt be a New York Times.</p>

A lap szerint a Chatroulette.com oldal fejlesztője nem más mint a tinédzser Andrej Ternyovszkij. Az oldal egyfajta "művészeti fórum", amely vadidegen embereket kapcsol össze webkamerák segítségével.

A kamasz szórakozásból fejlesztette ki az oldalt, mivel barátaival már unalmasnak találták, hogy csak egymással beszélgetnek - számolt be az újság, amelynek sikerült megszólaltatnia a fiút. A Chatroulette.com oldal rendkívül sikeres lett, a legtöbb felhasználója egyesült államokbéli.

A portál igen sokoldalú - mondta az orosz iskolás. "Néhányan játéknak tekintik, mások teljesen új világnak, és vannak olyanok, akik kontaktbörzeként értelmezik" - mondta Andrej Ternyovszkij. A véletlenszerűen összekapcsolt emberek gyakran például zenéket játszanak le egymásnak.

Bármilyen sikeres is, a portált sokan bírálják. Szakértők kukkolóktól és magamutogatóktól óvják a 2009 novemberében létrehozott lapot, amelyre naponta 20 ezren kattintanak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!