ERDON Bulvár

2010.02.02. 09:31

Arcába robbant a cigije egy indonéz férfinak

<p>Egy indonéz dohánycég kedden vállalta, hogy teljes egészében állja az orvosi kezelését annak a férfinak, akinek a szájában felrobbant a vállalat egyik cigarettája. A 31 éves biztonsági őr hat fogát elvesztette, és súlyosan sérültek ajkai. A hatóságok és a cigarettagyártó sem tudott magyarázatot adni a misztikus cigirobbanásra. A rendőrség a laboratóriumi vizsgálatok eredményére vár.</p>

A 31 éves Andi Szuszanto munkába tartott motorbiciklijén múlt hét csütörtökön, amikor a szájában lévő, félig elszívott cigarettája felrobbant. A robbanástól elveszette eszméletét, hat foga kitört, és ajkait több helyen össze kellett varrni. A cigi olyan erőset robbant, hogy még bukósisakja is megrepedt - írta a Jakarta Globe című indonéz újság.

A Clas Mild márkájú cigarettát készítő Bentoel nevű cég ötmillió rúpiás (103 ezer forint) kompenzációt adott az áldozatnak, és vállalták, hogy összes orvosi költségét állják, köztük a felépülést szolgáló kezeléseket is - mondta el a férfi testvére a Jakarta Globe-nak nyilatkozva. A nő elmondása szerint Andi állapota folyamatosan javul, és orvosai szerint lassan már haza is mehet.

Az indonéz rendőrség egyelőre nem tudott magyarázatot találni a "szokatlan" esetre. A rendőrség kizárta annak lehetőségét, hogy a motor benzintankjának köze volt a robbanáshoz. Egy magas rangú rendőrtiszt vasárnap elmondta, hogy laboratóriumi vizsgálatra küldték a felrobbant cigi maradványait, csakúgy, mint a férfi ruháját, öngyújtóját, és bukósisakját, hogy robbanóanyagokra utaló nyomokat keressenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!