ERDON Bulvár

2009.01.12. 15:34

Várhatóoan kedden reggel megnyitják a gázcsapokat

<p>Oroszország hétfőn délben hivatalosan is bejelentette, hogy Kijev aláírta a korábban a gázszállítások újraindításának feltételéül állított háromoldalú megállapodást. E hír hallatán az uniós elnökséget betöltő Csehország egyik szóvivője hétfőn Brüsszelben bejelentette: Oroszország kedd reggel megnyitja a gázcsapokat.</p>

Az orosz Gazprom szóvivője erre reagálva azt mondta: akkor nyitják újra a gázcsapokat, amint az uniós megfigyelők a helyükön vannak, emiatt pontos időpontot még nem tudott mondani. Nagyjából ugyanezt nyilatkozta Vladimir Putyin orosz kormányfő is, aki szerint a gázcsapok kinyitásához még az Európai Bizottság képviselőinek aláírására és a megfigyelők - dokumentumban kijelölt helyekre történő - megérkezésére van szükség. Az előbbiek ismeretében, Brüsszelben a Gazprom vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta: reméli, hogy kedden elindíthatják a gázszolgáltatást.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!