ERDON Bulvár

2008.04.21. 10:25

A Microsoft perli a holland aggódó anyát

<p>Nem tetszik a Microsoftnak, hogy egy holland anya az MSN chat programját blokkoló szoftvert fejlesztett ki. Carole Eppink, a gyermekeit féltő anya olyan computer programot talált ki, amivel megakadályozhatja, hogy a gyerekek túl sokat lógjanak az interneten és chatteljenek. A termék neve MSNLOCK, és az Unicaresoft cég tervezte piacra dobását.</p>

A Microsoft azonban beperelte az anyát, és követeli a program névváltoztatását, arra hivatkozva, hogy a szoftveróriás korábban levédte az MSN-t. Carole Eppink ügyvédje azonban azzal érvel, hogy ma már a chat programok szinonimává vált az MSN, és ezért megengedhető, hogy a termék nevében szerepeljen, amely így pontosan közli, mit is tartalmaz. Carole Eppink szerint a Microsoft hivatkozása az áruvédjegyre csak ürügy, valójában magával a termékkel van baja. Pedig a szülőknek meg kell találniuk annak a módját, hogy megvédjék gyermekeiket a túl gyakori internetes szörföléstől, az időrabló chatteléstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!