ERDON Bulvár

2008.03.14. 11:01

Rockerek kontra emók Mexikóban

<p>Több száz metálos, deszkás punk és alterrocker gyűlt össze múlt pénteken Mexikóban, Querétaro városában, hogy leszámoljanak az emókkal.</p>

Szerencsére csak négyen sérültek meg. A hatóságok attól tartanak, hogy más mexikói városokban is fellépnek a rockerek az "országról rossz képet festő" "homokos" emók ellen.

A Crónica de Hoy mexikói lapra hivatkozva adta hírül a Blabbermouth, hogy múlt pénteken Querétaro városában metálosok, deszkás punkok és az alternatív rock rajongói közösen léptek fel az emók ellen a város központjában, ez utóbbi szubkultúra közismert gyülekezőhelyén. Több száz rocker egyesítette erőit, összesen több mint ezren vettek részt a tömegverekedésben, aminek a mérlege végül a következő: négy sérült, 28 letartóztatott, közülük 22 fiatalkorú.

A mexikói hatóságok attól tartanak, hogy hasonló eseményekre kerülhet sor más nagyvárosokban, Guadalajarában, Monterrey-ben és Mexikóvárosban. A kemény zenék kedvelői az interneten is kampányt indítottak az emo szubkultúra ellen, azt állítva, hogy annak képviselői homoszexuálisok, és ezért ráadásul kedvezőtlen képet festenek Mexikóról a külföldi turisták szemében. A YouTube-on több videó is látható, ami az eseményeket megörökíti. (quart.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!