ERDON Buli

2013.07.01. 11:33

További újdonságok a Félszigetről

A szicíliai származású, Jamaikában élő reggae-ezermester, az új lemezét július 1-jén megjelentető Alborosie is fellép az idei Félszigeten. Szintén részt vesznek a július 18-21. között Kolozsváron zajló fesztiválon a legnépszerűbb magyar dj-k, Sterbinszky és Julian, illetve a legismertebb helyi metálzenekar, az Altar.

A szicíliai származású, Jamaikában élő reggae-ezermester, az új lemezét július 1-jén megjelentető Alborosie is fellép az idei Félszigeten. Szintén részt vesznek a július 18-21. között Kolozsváron zajló fesztiválon a legnépszerűbb magyar dj-k, Sterbinszky és Julian, illetve a legismertebb helyi metálzenekar, az Altar.

Alborosie a reggae ezermestere. A szicíliai születésű, Jamaikán élő, szinte földig érő rasztát hordó zenész nemcsak énekel, zenét szerez és dj-zik, de a stúdióban is szinte minden hangszert ő játszik fel. Alborosie egy világpolgár, aki a tradicionális reggae mestere, de ugyanakkor a műfaj jövője felé vezető utat is mutatja. A reggae-szcéna egyik legnagyobb sztárjának épp most, július elsején jelenik meg az új albuma, a Sound the System, amelynek lemezbemutató turnéja keretében látogat a Félszigetre július 18-án – a cím ellenére nem egy soundsystemmel, hanem tucatnyi kísérőzenésszel.

Alborosie 15 éves kora, 1992 óta aktív részese a reggae színtérnek, ekkor alapította meg első zenekarát, Reggae National Tickets néven. 2001-ben költözött Jamaikába, ahol előbb olyan sztárok hangmérnökeként és producereként dolgozott, mint Wyclef Jean, Manu Chao, majd később olyan saját slágerekkel hirdette a rasztafari szemléletet, mint a Herbalist, a Kingston Town vagy a Rastafari Anthem.

A magyar elektronikus tánczene történetének megkérdőjelezhetetlenül legnagyobb lemezlovasa, Sterbinszky visszatér idén a Félszigetre, hogy ismét felejthetetlen pillanatokkal örvendeztesse meg népes erdélyi rajongótáborát. A közel 20 éve a lemezjátszók mögött álló, 2012-ben a legnépszerűbb magyar DJ-nek megszavazott Julian is visszatér Kolozsvárra, ahol 2008-2012 között minden egyes évben fellépett a Delahoya fesztiválon.

Kolozsvár legelismertebb metálzenekara, az Altar vadonatúj, Román rapszódia című koncept-műsorával érkezik a Félsziget Fesztivál 2013-as kiadására, amelyre az elektronikus és etno-folk betétetekkel átszőtt rockzene mellé nemzetközi szintű, látványos show-t ígérnek.

A Félsziget Fesztivál eddig bejelentett fellépői:

július 18.: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Luna Amară, Acapella WindSingers (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom Story, Theory Of Mind, Sky Swallows Challenger, Satelittes, Natif, Mojo Barrel, Blood Print, Rubik s Cube

július 19: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks

július 20: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US), Julian (HU), Niște Băieți, Zadar, Traff!c, Hot Club de Cluj, Diamonds Are Forever, White Walls, GoodBye To Gravity, Roadkill Soda, Breathelast, Scars Of A Story, Rock `n Ghena, Divided By Perception

július 21: RotFront (DE), Ocho Macho (HU), Grimus, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, Marinel Petreuş és Gheorghe Pârja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!