Ajánló

2023.09.14. 07:47

Új helyszínen, egész napos programokkal vár a 17. Hőlégballon Parádé

Szeptember 22–24. között új helyszínen, minden eddiginél változatosabb programmal, de a megszokott emlékezetes pillanatokkal vár Erdély legrégebbi hőlégballon fesztiválja, a tizenhetedik kiadásához érkező Hőlégballon Parádé.

A határon innenről és túlról érkező hőlégballonosok – szám szerint tizenöten – ezúttal nem Vármezőn, hanem Nyárádköszvényes (Mătrici) szomszédságában sorakoznak fel, a Fő útról könnyen megközelíthető helyen. A település a Nyárád jobb partján, Marosvásárhelytől 28 km-re északkeletre, Deményházától 5 km-re fekszik.

A rendezvény remek egész napos kikapcsolódást nyújt a családnak. Noha a hőlégballonok önmagukban is látványosak, a velük való repülés varázsa semmihez sem fogható.

Annak érdekében, hogy minél többen részesülhessenek ebből az élményből, a szervezők idén kétféle repülési lehetőséget biztosítanak: 

● sétarepülést – ez előzetes regisztrációhoz kötött (20 – 60 percet tart),

● függeszkedő repülést – erre a helyszínen is lehet jelentkezni (5-15 percet tart).

Tekintettel arra, hogy a hőlégballonozás rendkívül időjárásfüggő – a feltételek a felszálláshoz általában kora reggel vagy késő este ideálisak –, a szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát, és felhívják a figyelmet, hogy az eladható jegyek száma limitált.

A függeszkedő repülésre minden nap 17 óra után kerül sor, amennyiben a szélviszonyok is megfelelőek. A hőlégballonok több tíz méter magasra is felemelkednek, ahonnan csodálatos kilátást kapunk Nyárádköszvényes környékére. Mindkét repüléshez fontos elolvasni a Hőlégballon Parádé szabályzatát, melyben minden részletre kitérnek a szervezők.

Azoknak is érdemes kilátogatniuk Nyárádköszvényesre, akik csak bámészkodni szeretnének, hiszen lesz kézműves vásár, bábelőadás, táncoktatás, arcfestés, vidámpark, tombola és tűzoltó bemutató. A gyerekeknek kézműves és cserkész foglalkozásokkal, továbbá koncertekkel is készülnek. Kár lenne kihagyni Mister Nicu szombat délutáni gyermekelőadását vagy a Kelekótya együttes fellépését. A 2001-ben alakult zenekar saját szerzemények mellett a gyermekirodalom legszebb megzenésített darabjaival lép színpadra.

Elsődleges céljuk, hogy az élő előadásmód átütő erejével közvetítsék a magyar irodalom – Kányádi, Weöres, József Attila és mások – műremekeit.

A 17. Hőlégballon Parádé záró zenekara pedig nem más mint a magyarországi Parno Graszt együttes! Táncra serkentő zenéjüket egyszerűség és vidámság jellemzi, őket pedig az, hogy bárhova mennek, hatalmas bulit csinálnak!

Az eseményre való belépés jegyhez kötött, a jegyet a helyszínen lehet megvásárolni 20 lejért. Kövessék az esemény Facebook-oldalát, hogy ne maradjanak le az újabb bejelentésekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!