Erdély hírei

2019.04.10. 08:18

Az elektromágnesességtől a mikroszkópig. Szombaton kerül sor a BBTE Fizika Kísérletszombatra

Tizedik alkalommal szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Fizika Kara 2019. április 13-án a kar nyílt napját, a Fizika Kísérletszombatot.

Tizedik alkalommal szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Fizika Kara 2019. április 13-án a kar nyílt napját, a Fizika Kísérletszombatot.

Az eseménynek a BBTE főépülete (Farkas/Kogălniceanu u. 1 sz.) ad otthont, ahol az interaktív, kipróbálható fizika-kísérleteket, a kifejezetten erre az alkalomra készült fizika-showkat tekinthetik meg az érdeklődők.

A szervezők várnak mindenkit szombaton 11 és 15 óra között, aki kíváncsi, hogy hogyan jelenik meg a rend és rendezetlenség a fizikában, aki kísérleteken keresztül szeretné megérteni az elektromágneses jelenségeket és akit a mikroszkópok világa érdekel. A kísérletek kipróbálása mellett az érdeklődők kulisszatitkokat tudhatnak meg a különféle jelenségekről és kísérletekről a BBTE Fizika Karának oktatóitól és diákjaitól.

Az esemény résztvevői megtekinthetik a BBTE Színház és Film Kar másodéves hallgatóinak fizika témájú bábszínházi előadását is.

A rendezvényre a belépés ingyenes, az előadásokra célszerű előzetesen bejelentkezni az atom.ubbcluj.ro/empirx címen, ahol az előadások kezdési időpontja és pontos helye is elérhető lesz.

A rendezvény szervezői a BBTE Fizika Kara, a BBTE Fizikushallgatóinak Egyesülete (ASFUBB) és az EmpirX Egyesület. A rendezvény támogatói: Emerson, SKF Rulmenti Suedia és a román Nemzeti Nevelésügyi Minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!