Erdély hírei

2018.12.11. 08:55

15 év az épített örökség szolgálatában

Az Irod M és M&M Design 15 éve (2003-2018) áll az épített örökség szolgálatában.

Az Irod M és M&M Design 15 éve (2003-2018) áll az épített örökség szolgálatában.

A többé vagy kevésbé kerek évfordulók lehetőséget adnak arra, hogy az ember egy pillanatra megálljon, visszatekintsen, számot vessen – sőt (bár ilyet elégedetlenkedő korunkban szinte nem illik mondani) örüljön az elért eredményeknek.  Műemlék-helyreállítás kutatására és tervezésére szakosodott csapataink: Irod M és M&M Design idén, ami egyben A kulturális örökség európai éve is, immár 15 éve állunk az épített örökség szolgálatában, társtervező, kutató és kivitelező kollégáinkkal egyetemben. Ebből az alkalomból, még mielőtt mindannyian karácsonyi hangulatra váltanánk és az óév búcsúztatására készülnénk, egy kisebb kiállítást állítottunk össze, bemutatva egy válogatást az elmúlt 15 évben általunk helyreállított erdélyi épületből.

A kiállítás megnyitóra december 8-án, délelőtt 11:00 órától került sor a Farkas utcai református templom kerengőjében. Fazekas Zsolt lelkipásztor mellett az örökségvédelmi szakma részéről Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust alapítvány elnöke, illetve Guttmann Szabolcs építész nyitották meg a tárlatot.

A kiállítás január végéig lesz megtekinthető a Farkas utcai templom kerengőjében, hétköznap reggel 9-től 13 óráig, amikor, a téli hidegre való tekintettel a kulcsot a parókiáról lehet majd elkérni, illetve vasárnapokon a délelőtti istentisztelet után.

Munkatársaink, barátaink, illetve a műemléktulajdonosok mellett az épített örökséget kedvelő és támogató valamennyi érdeklődőt szívesen látunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!