Erdély hírei

2018.06.24. 18:46

Fagyponthoz közelített a hőmérséklet Székelyföldön

Fagypontközeli hőmérsékleti értékeket mértek vasárnap hajnalban Székelyföldön.

Fagypontközeli hőmérsékleti értékeket mértek vasárnap hajnalban Székelyföldön.A román meteorológiai szolgálat honlapján közzétett adatok szerint Csíkszeredában 1,7 Celsius fokig, Gyergyóalfaluban és Bodzafordulón 2,8 fokig süllyedt a hőmérséklet. Négy és öt fok közötti hőmérsékleti minimumot mértek az éjszaka folyamán Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen is.

Az éjszakai hőmérsékleti alsó értékeket összefoglaló térkép szerint a Kárpátok 2000 méter fölötti magasságain szinte mindenütt fagyot regisztráltak. A Bucsecs hegység legmagasabb csúcsán, a 2505 méteres Omu csúcson mínusz 4,8 fokig csökkent a hőmérséklet. A Bucsecsen havazott is szombaton, de a hó azonnal el is olvadt.

A román meteorológiai szolgálat korábban azt közölte, hogy a hét végén több mint tíz fokkal lesz hidegebb, mint a június végi időszak sokévi átlaghőmérséklete.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!