Erdély hírei

2017.08.08. 11:40

II. Erdélyi Pálinka- és Párlatverseny

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre.

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre.A megmérettetésre várunk minden erdélyi, házilag készített pálinkamintát.

Bárki jelentkezhet, aki nemcsak kedveli, de elő is állítja a gyümölcspárlatot.

A zsűriztetés ingyenes.

Jelentkezni AUGUSZTUS 19-ig lehet, eddig a dátumig be kell érkezzen a minta a Forgatag-irodába (Marosvásárhely, George Enescu utca 2/23), amely hétfőtől péntekig 10 és 13 óra között van nyitva. Ha valaki a főtér környékén van, és nem találja az irodát, az hívhatja a 0748-158.826-os telefonszámot, szombaton pedig a 0742-60.92.60-at.

A benevezés 0,5 L pálinka, valamint tüntessék fel a termelő nevét, elérhetőségét, a települést, milyen gyümölcsből készült a pálinka, mennyi az alkoholfoka, milyen évjárat, és néhány sort a termelőről (bemutatkozó).

Jelentkezni, illetve további információkért: 0742-609260 (Gáspár Botond), illetve erdelyipalinkaverseny@gmail.com vagy botond.gaspar@gmail.com.

A díjátadó ünnepségre AUGUSZTUS 25-ÉN, PÉNTEKEN 21 órától a Kultúrpalota nagytermében kerül sor.

*

Tekintsen be a Pálinkaversenyre!

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend által minden év utolsó augusztusi hétvégéjén Marosvásárhelyen megszervezett Erdélyi Pálinka és Párlatverseny idei újdonságaként megnyitjuk a zsűrizést az érdeklődők előtt.

Tíz személy a zsűribe

Tíz, 18 év feletti személynek lehetőséget biztosítunk arra, hogy részt vegyen a zsűrizésen, és a lovagrend tagjai megismertetik a szakmában bejáratott 20-as pontozási rendszer szerinti vakkóstolással. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el a botond.gaspar@gmail.com e-mail-címen, a név és a telefonszám megadásával. Kérjük, amennyiben bejelentkezik, de később kiderül, hogy mégsem tud résztvenni, értesítsen bennünket, hogy a megüresedett helyet más betölthesse.

A beérkezett pálinka- és párlatminták elbírálására AUGUSZTUS 21-én, hétfőn 10 órától kerül sor a Várban, a Maros Megyei Múzeum épületében.

Érdeklődők és sajtó

A nagyközönség számára is lehetővé tesszük, hogy rövid ismertető kíséretében kóstoljon az idei versenyre beérkezett mintákból. A pálinka és a pálinkakészítés iránt érdeklődőket várjuk AUGUSZTUS 21-én, hétfőn 12.30 és 14.30 között a Maros Megyei Múzeum Várbeli székhelyén.

A sajtó képviselőit 12.30 és 13.30 között várjuk – az elbírálás szakmai elveit figyelembe véve csak ebben az időszakban nyílik lehetőség a zsűrizésről felvételt, illetve a zsűri tagjaival interjút készíteni.

Pálinka-program tehát:

Augusztus 21., hétfő

10:00 – Vár, Múzeum-terem: zsűrizés

12:30-14:30: bárki kóstolhat a beérkezett mintákból

Augusztus 25., péntek

21:00 – Kultúrpalota: díjátadó ünnepség

Augusztus 26., szombat

16:00-18:00 – Vár, Múzeum-terem: Pálinka, szerelmem... (kóstolóval egybekötött előadás)

További információkért, kérjük forduljanak a Pálinkaverseny, illetve a Vásárhelyi Forgatag gasztronómiai programfelelőséhez, Gáspár Botondhoz: 0742-609260.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!