Erdély hírei

2017.08.11. 09:47

Az én nagy kékségem című kiállítás Kolozsváron

Kolozsvárra érkezik Dombovári Tibor, Magyarország legismertebb búvárfotósának Az én nagy kékségem című, vízalatti természetfotóiból álló kiállítása.

Kolozsvárra érkezik Dombovári Tibor, Magyarország legismertebb búvárfotósának Az én nagy kékségem című, vízalatti természetfotóiból álló kiállítása. A National Geographic Magyarország fotósa a nyolcvanas évek második fele óta fotózik a víz alatt. Számtalan pályázat győztese, búvárfotós világbajnokságon dobogós, 2002-ben az Év Természetfotósa, 2003-ban a franciaországi Antibes-ben megszervezett Vízalatti Képek Világfesztiváljának az I. díjasa. 2006-ban megnyeri a BBC Wildlife Photographer of the Year pályázat Animal Portraits kategória I. díját. Ugyanakkor a ’90-es évektől számos egyéni kiállítása is volt. A kétezres évek közepe óta 5 cikke jelent meg a National Geographic magyar kiadásában – olvasható a Kolozsvári Főkonzulátus közleményében.

A számos nemzetközi fotós verseny és pályázat rangos elismeréseinek tulajdonosa a kiállításmegnyitó mellett A koralltengerek csodálatos világa címmel előadást is tart a Kolozsvári Főkonzulátus rendezvénytermében.

Az én nagy kékségem kiállításmegnyitó 2017. augusztus 13-án, 17:00 órakor lesz a Szabók bástyájában. A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!