Erdély hírei

2017.06.24. 09:05

Még pályázhatnak fiatal rendezők a Kolozsvári Színház előadás-pályázatán

Június 30-áig nyújthatják be pályázatukat fiatal rendezők a Kolozsvári Színház előadás-pályázatra.

Június 30-áig nyújthatják be pályázatukat fiatal rendezők a Kolozsvári Színház előadás-pályázatra.A pályázóknak egy legfennebb tíz oldalas, részletes előadástervet kell benyújtaniuk, melyet a kolozsvári társulat színészeivel szeretnének megvalósítani. A nyertes pályázatot a Kolozsvári Színház a következő évadokban megvalósítja, és műsorra tűzi.

Hosszútávú stratégiájának részeként a Kolozsvári Állami Magyar Színház fiatal alkotók bevonását, az új alkotónemzedékekkel való folyamatos együttműködést tűzte ki célul. A 35 év alatti fiatal rendezők számára meghirdetett pályázat célja lehetőséget biztosítani a pályájuk kezdetén álló alkotóknak arra, hogy a színház társulatával, professzionális keretek között hozzanak létre előadásokat, valamint arra, hogy friss, korszerű, a Társulat és repertoár szempontjából releváns alkotásokkal gazdagítsák a kortárs színházi szcénát.

A pályázók köre:

35 év alatti, rendező szakot végzett vagy éppen rendező szakon mesteriző, Romániában élő rendezők.

A pályázat feltételei:

A pályázóknak egy max. tíz oldalas, részletes előadástervet kell benyújtaniuk, figyelembe véve, hogy az előadást a kolozsvári színház nagy- színpadán vagy stúdiótermében kell létrehozni a társulat színészeivel.

Műfaji és tematikai megkötés nincs.

Az elbíráló bizottság által legjobbnak ítélt három projektet a Kolozsvári Állami Magyar Színház a következő két- három évadban megvalósítja.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

• rendezői koncepciót /előadástervet (lehetséges munkatársakat, szereposztást, a megvalósítás terének

megnevezését is, a technikai paraméterek figyelembe vételével)

• részletes szakmai önéletrajzot és referenciákat (ha vannak)

A pályázatok elbírálása:

A pályázatokról a Kolozsvári Állami Magyar Színház vezetősége és az általa kijelölt szakmai zsűri dönt.

A döntést a KÁMSz 2017. szeptember 15-én hozza nyilvánosságra.

Beküldési határidő: 2017. június 30.

A pályázatokat folyamatosan várjuk a zoltan.csep@huntheater.ro e-mail címre vagy a színház postacímére: Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Str. Emil Isac nr. 26-28, 400023 Cluj-Napoca. A borítékon kérjük feltüntetni: Fiatal rendezők pályázat.

Érdeklődni a 0742557857-es telefonszámon vagy a megadott e-mail címen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!