Erdély hírei

2016.12.30. 14:39

Rekord számú turista üdül Brassópojánán, Predeálon, Törcsvár is megtelt látogatókkal

A síelésnek megfelelő körülmények és a pályákon lerakódott hóréteg rekord számú turistát vonzott a Brassó megyei hegyi üdülőhelyekre.

A síelésnek megfelelő körülmények és a pályákon lerakódott hóréteg rekord számú turistát vonzott a Brassó megyei hegyi üdülőhelyekre.

A nyilvántartások szerint a brassópojánai kábeles szállítóeszközök beléptető kapuit naponta 30.000-nél is több személy lépi át . Ez rekordot jelent az utóbbi évek forgalmában - közölte pénteken az AGERPRES hírügynökséggel Dorin Drăgoi sípálya-adminisztrátor.

Drăgoi tájékoztatása szerint jelenleg a pályákon 80 centiméteres a hóréteg, a Keresztényhavas (Masivul Postăvaru) csúcsán pedig több mint egy méteres.

Akárcsak Brassóban, úgy Predeálon is minden pálya teljes kapacitással fogadja a síelőket, a Clăbucet pályát este 10-ig megvilágítják. Az üdülőtelep szálláshelyei 95 százalékban foglaltak már, a turisták szabadtéri szilveszteri mulatságon vehetnek részt, koncerttel és tűzijátékkal.

Valamivel kisebb a forgalom a Törcsvár (Bran) melletti Zănoaga sípályán, de a települést itt is elárasztották a turisták. Marius Rădăcină, Törcsvár polgármestere tájékoztatása szerint a pálya 4 kilométerre fekszik a településtől, 850méter hosszú, és felvonóval, valamint éjszakai megvilágítással van ellátva.

AGERPRES/(RO - szerző: Jana PINTILI, szerkesztő: Dănuţ PUŞCAŞU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!