Erdély hírei

2016.10.18. 12:24

Az októberi Gólyák Éjszakája

Rekordszámú gólya fedezte fel Kolozsvárt a KMDSZ Gólyák Éjszakáján, oktüber 13-án, csütörtökön. Pontosan 93 csapatban, 436 gólya ismerkedett, barátkozott, szórakozott a kincses városban.

Rekordszámú gólya fedezte fel Kolozsvárt a KMDSZ Gólyák Éjszakáján, oktüber 13-án, csütörtökön. Pontosan 93 csapatban, 436 gólya ismerkedett, barátkozott, szórakozott a kincses városban.

A csapatok este nyolckor kapták kézhez az utasításokat, különböző találós kérdéseket, rejtvényeket megfejtve juthattak el a város különböző pontjain, illetve lokáljaiba, kávézóiban felállított pontokhoz, ahol szórakoztató játékokat, feladatokat kellett megoldaniuk pontszerzés céljából.

A szervezők a gólyák kreativitására, talpraesettségére voltak kíváncsiak, mindezt úgy, hogy a jó kedv, a szórakozás az ismerkedés és a csapat összekovácsolódása volt a fő cél. Egy egyetemi rendszer volt az idei Gólyák Éjszakája témája, ami abból állt, hogy az 5 fős csapatok különböző egyetemi helyszíneken vizsgapróbákon kellett bizonyítsanak, majd ha sikerült kreditet szerezniük tovább mehettek a kocsma-próbákhoz, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok várták őket.

“Ezzel a témával rávílágítani szerettünk volna, hogy milyen egy olyan egyetemista élete, aki kevés időt szán a tanulásra, az egyetemre, nem szerzi meg az elegendő kredit számot, mert szabaidejét inkább máshol tölti el. Mi lesz ennek a következménye, mit kell majd tennie, ha nem akar megbukni, pótvizsgás lenni, milyen lehetőségei vannak ezekben az esetekben” mondta el Kundi Zoltán, a rendezvény koordinátora.

Az esemény célja a szórakozás mellett a fiatalok mozgósítása volt, megmutatva Kolozsvár vízióját, erejét azáltal, hogy az ifjú generáció megosztott egymással ötleteket, illetve a pozitív és aktív hozzáállásukat.

Kolozsvár, 2016. október 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!