Erdély hírei

2016.07.01. 09:28

Több mint száz programot kínál a torockói Double Rise összművészeti fesztivál

Tizenöt helyszínen több mint száz programot kínál csütörtöktől az erdélyi Torockón rendezett Double Rise összművészeti fesztivál.

Tizenöt helyszínen több mint száz programot kínál csütörtöktől az erdélyi Torockón rendezett Double Rise összművészeti fesztivál.

Sevecsek Renáta, a fesztivál sajtófelelőse az MTI-nek elmondta: remélik, hogy a vasárnapig tartó négynapos fesztiválra mintegy 10 ezren látogatnak Torockóra. Az előzetes adatok szerint több mint 2 ezren váltottak négynapos bérletet, de sokan várhatóan csak a hétvégére utaznak Torockóra - tette hozzá a sajtófelelős.

A Double Rise-t a magyarországi Gondi Mátyás, a fesztivált szervező Pro Pátria Egyesület elnöke, valamint az erdélyi származású Józsa Örs találták ki. Olyan erdélyi összművészeti fesztivált akartak, amely a magyar fiatalokat szólítja meg.

A térségben jelenleg nincs ehhez hasonló rendezvény, ezért hiánypótló kíván lenni - magyarázta a sajtófelelős. A szervezők buszjáratokat indítottak Kolozsvárról és Marosvásárhelyről, az előzetes bejelentkezések alapján az látszik, hogy Kolozsváron van a legnagyobb érdeklődés a fesztivál iránt, de Magyarországról is jönnek fiatalok.

A szervezők úgy állították össze a programot, hogy minden korosztályt megszólítsanak. Fesztiválóvodát is kialakítottak, ahol óvónők és animátorok foglalkoznak a gyerekekkel, így a kisgyerekes szülők is elmehetnek.

"A színházi és irodalmi programoktól a klasszikus zenei koncerteken keresztül a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek nézéséig igyekeztünk olyan programot összeállítani, amelyben mindenki talál valami kedvére valót" - mondta a sajtófelelős. A szervezők az úgynevezett folkudvarban várják a népzene kedvelőit, ahol néptánc- és népdaloktatás, hangszerbemutató is lesz, és táncház is működik.

A fesztiválon a Kolozsvári Magyar Opera is részt vesz egy flashmobbal, amelyet Torockó központjában tartanak. A nagyszínpadon fellép többek között a Wellhelo, a Kiscsillag, a Punnany Massif, a Magashegyi Undergound és a 30Y. A kisszínpadon dzsessz-, világzenei és blues-zenekarok követik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!