EMNP: elnökváltás, és irodaavató Diószegen

EMNP: elnökváltás, és irodaavató Diószegen
A Bihar megyei EMNP élén Csomortányi István váltotta az eddigi elnök Zatykó Gyulát, a Bihardiószegen tartott küldöttgyűlésen. Az érmelléki községben irodát is avattak.

 

Az EMNP Bihar megyei szervezete szombaton délután Bihardiószegen tartott küldöttgyűlést. Az esemény nem volt nyilvános a sajtó számára, azt azonban megtudtuk, hogy mintegy 70 volt a résztvevők száma, kik közül 65 volt a szavazásra jogosult küldött. A gyűlésen jelen volt Toró T. Tibor országos elnök, aki beszédében országos szinten is az egyik legerősebb megyei szervezetnek nevezte a Bihar megyeit. A tanácskozáson lemondott megyei elnöki tisztségéről Zatykó Gyula, mivel úgy érezte, hogy régió elnöki teendői miatt nem tudott kellő figyelmet szentelni a megyén belüli feladatoknak. Helyére Csomortányi István szervezési igazgatót választották meg.

Felajánlott székház

A küldöttek ezután megkoszorúzták Kossuth Lajos református templom előtti szobrát, majd irodaavatóra került sor. Pontosabban nem is irodát, hanem székházat avattak, hiszen Szilágyi Sándor helyi elnök egy több helyiségből álló ingatlant ajánlott fel a célra, amit önkéntes munkában tettek rendbe. Az avatószalagot Csomortányi István és Szilágyi Sándor vágta át. A párt tervei szerint a diószegi székházban a könnyített honosítással kapcsolatos ügyintézést fogják végezni, kihelyezett konzuli napokat szerveznek, illetve közösségi tevékenységeket tartanak majd ott.

Rencz Csaba

Címkék: ,