ERDON Helyi hírek

2008.09.01. 12:44

Gyorssegély

<p>Nagyvárad - Nagyvárad Helyi Tanácsa jóváhagyta a gyorssegélyek odaitélésnek módozatait. A gyorssegély pénzbeni, illetve természetbeni (élelem, gyógyszer, egyéb javak) lehet. A segély mértékét a családok, illetve személyek esetében a helyi költségvetésben elkülönített összeg határán belül állapítják meg.</p>

A 2001/416. számú törvény alapján a gyorssegélyt a polgármesteri határozat alapján itélik meg, amit a kérelmező lakásán elvégzett környezettanulmánynak kell megelőznie. Gyorssegélyre jogosultak: a természeti katasztrófa, tűzvész áldozatai, illetve hasonló különleges esetek szenvedő alanyai; olyan személyek, akik egészségi állapotuk miatt szakvizsgálatra, operációra, vagy gyógyszerekre szorulnak, de a család költségvetése ezt nem teszi lehetővé; a szociális otthonokból kikerült fiatalok, vagy hajléktalanok, akik nem tudják előteremteni a temetéhez szükséges minimális összeget, stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!