Elsőáldozás Érmihályfalván

Akt.:
Elsőáldozás Érmihályfalván
Bár felnőttként már nem emlékszünk minden részletre, az elsőáldozás mégis életünk egyik fontos pillanata, mert szeretet járja át, köszöntötte vasárnap délelőtt Bogdán István érmihályfalvi római katolikus lelkész azt a 20 gyereket (10 leányt és 10 fiút), akik először járultak szentáldozáshoz.

Hozzátette: a szentáldozás elsősorban lelkünket gyógyítja és erősíti, hogy megvédjen bennünket az élet viszontagságaitól. Miután a gyerekek megújították keresztségi fogadalmukat, előbb a lányok, majd a fiúk járultak az oltárhoz áldozásra, később versekkel adtak hangot a nap fontosságának. A szentmise végén a tisztelendő a szülőkhöz, keresztszülőkhöz is figyelmeztetőleg szólt: küldjék a gyerekeket továbbra is hittanórákra, szentmisékre és ne feledkezzenek meg a rendszeres gyónásról és áldozásról sem. A templomból történt kivonulás után elkészült a szokásos csoportkép is.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter