Modellélet

2019.12.21. 09:38

Váradi modell Bangkokban: „nem nyelte el” őt a város

Beszélt Leonardo di Caprio Oscar-díjas színésszel és Wiz Khalifa rapperrel, egy fotózás során pedig elefántháton lovagolt – három hónapot töltött Bangkokban Sárközy István nagyváradi modell. Világcégek, illetve nemzetközi magazinok számára készültek róla képek.

Ciucur Losonczi Antonius

Sárközy István nagyváradi modell, egyetemista a Nomad és a WM menedzsmentügynökségeken keresztül került ki Bangkokba, ahol három hónapot töltött. Olyan világcégek termékeit viselte, illetve nemzetközi magazinok számára készültek róla képek, mint például a GQ, a Harper Bazaar, a Levi’s, a CC Double O, a Jaspal man vagy a Robinson, valamint helyi márkanevekkel is dolgozott együtt.

Az igazság az, hogy elég könnyű tájékozódni Bangkokban, így a Másnaposok 2 című filmben többször is elhangzó „ha elnyelte Bangkok, akkor többé sohasem kerül elő” mondat csak részben fedi a valóságot – magyarázta lapunknak Sárközy István. Ők például egy applikáció segítségével könnyedén tudtak ételt, autót rendelni, és a postai küldeményeik is pontosan célba érték a város másik felében. A többes szám használata amúgy azért indokolt, mert ilyenkor általában 200–300 modell tartózkodik egyszerre az adott városban, s közülük castingolnak. Vannak, akik többet, míg mások kevesebbet dolgoznak, sőt, akár több hét szabadidőhöz is juthatnak az ott-tartózkodásuk alatt. Ilyenkor aztán irány a klubok, a partik, a Bangkok utcáin való nézelődés, mert valamivel el kell ütni az időt. S ha szerencséje van az emberfiának, akár hírességekkel is találkozhat. Istvánnak például lehetősége nyílt arra, hogy Leonardo di Caprioval és Wiz Khalifa rapperrel is váltson néhány szót. A színész egy környezetvédelmi akció keretében volt éppen Bangkokban, s olyan elkülönített helyekre ment el szórakozni, ahova a modellek, influenszerek, színészek járnak. István a vele való megismerkedés érdekes történetét is megosztotta velünk. Ne kerteljünk: egy mellékhelyiség játszott nagy szerepet ebben, ugyanis István ott ecsetelte éppen az egyik kollégájának, hogy egy ismerős arcot látott kint, de nem tudja, hogy kicsoda az. Kilépve aztán valaki a vállára tette a kezét, és bemutatkozott neki, hogy ő Leonardo di Caprio. Mint kiderült, a hollywoodi sztár néhány perccel korábban tanúja volt a mosdóbeli beszélgetésnek…

 

És hogy milyenek a bangkoki hétköznapok? István szerint mozgalmasak, és bár nem annyira veszélyesek, mint ahogy a filmekből lejön, de azért egy-két motorosnál, taxisnál látott zsebbe csúsztatott kést vagy pisztolyt. A forgalom pedig emlékeztet Váradra, már ha arra gondolunk, hogy két kilométert másfél óra alatt lehet megtenni. A helyiek barátságosak, könnyen lehet ismerkedni, de azért, mint mindenhol, ez is környezetfüggő. Vigyázni kell, mert a rosszfiúk szívesen hívnak modelleket magukhoz, és velük nem igazán tanácsos együtt bulizni, így István is mellőzte a társaságukat.

Az egyik érdekes fotózás egy elefánt társaságában zajlott a Kwai folyónál. István kissé meglepődött, amikor megtudta, hogy fel kell ülnie egy elefántnak a hátára, sőt fürdenie is kell vele. Hám nem volt az állaton, a bőre csúszott, a szőrei szúrtak, szóval egyáltalán nem volt könnyű a produkció, kemény munka áll a fotózás hátterében. De ugyanígy emlékezetes marad az a fotózás is, mely az angol hadifoglyok sírjának közelében készült, vagy azok a pillanatok, amikor a thai hercegnő közelében lehetett egy fotózáskor.

– Szívesen visszamennék magánemberként, vagy turistaként is Bangkokba, annál is inkább, mert a közvélekedéssel ellentétben nem olyan drága ott az élet – zárta beszámolóját Sárközy István. Akik pedig nyomon szeretnék követni nemcsak az eddigi, hanem a további pályafutását is a tehetséges váradi modellnek, az Instagramon tehetik ezt meg a @istvansarkozy profilon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!