ERDON Helyi hírek

2015.11.04. 13:37

A végéhez közeledik a felújítás

A nagyváradi igazságügyi palota felújítása a végéhez közeledik. Mint megtudtuk, a munkálatokkal immár 93 százalékban elkészültek.

A nagyváradi igazságügyi palota felújítása a végéhez közeledik. Mint megtudtuk, a munkálatokkal immár 93 százalékban elkészültek.

Jól haladnak a munkálatok a nagyváradi igazságügyi palota felújításánál. Adrian Calamar munkálatvezető mérnök lapunk érdeklődésére válaszolva tudatta, hogy immár 93 százalékban elkészültek a felújítással. Tőle megtudtuk, hogy jelenleg a gránitburkolatot, valamint a parkettákat helyezik le a padlókra. Ezek a munkálatok az eredeti épületben zajlanak, míg a felújítás során az alagsori szinten kialakított új épületrészekben, ott, ahol a tárgyalótermek kapnak helyet, a mennyezeten dolgoznak a munkások. Az épület külső részein a különböző közműrendszereket és a csatlakozásokat építik ki, mint Calamar elmondta, hamarosan már a fűtést is be lehet majd indítani az épületben. A restaurálási munkálatok zöme is elkészült már. Mint arról annak idején beszámoltunk, restaurálták az épület dísztermében a festékrétegek alatt talált eredeti falfestményeket, és időközben a helyükre, azaz az épület főhomlokzatára kerültek a szintén felújított szobrok is. Az ilyen jellegű munkálatok sorában most a lépcsőfokok restaurálása zajlik, tudtuk meg a munkálatvezetőtől.

Januárban takarítás

Adrian Calamar hozzátette, hogy 2016. január 31. a kivitelezési határidő, de addigra már lényegében minden munkálattal végezni fognak, és az ütemterv szerint egész januárban csak az épület kitakarítását fogják elvégezni. Végezetül hozzátette, hogy az igazságügyminisztérium legvalószínűbben jövő februárban fogja átvenni a munkálatot. A nagyváradi igazságügyi palota felújításának összköltségvetése 44.244.000 lej, de mint Adrian Calamar azt már korábban elárulta, az eredeti kivitelezési szerződés tizenegy millió lejjel többet foglalt magában, de erről a pénzről a kivitelező időközben lemondott.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!