Járvány

2020.05.11. 11:10

Több mint száz nap után újra megnyílt a sanghaji Disneyland

A látogatók csak testhőmérséklet-ellenőrzést követően, és védőmaszkban léphetnek be.

Sanghaj, 2020. május 11. Látogatók az újranyitott sanghaji Disneylandben 2020. május 11-én. A vendégeknek elõvételben kell a jegyet megvenniük, valamint be kell tartaniuk a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú szabályokat. MTI/AP/Sam McNeil

Forrás: MTI/AP

Fotó: Sam McNeil

Több mint száz nappal azt követően, hogy az új koronavírus-járvány kitörése miatt bezárt, hétfőn újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a sanghaji Disneyland – számolt be a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna.

A Sanghajban található park ezzel az első a világon, amely újranyithatott a Disney élményparkok közül, miután a csaknem 24 millió lakosú városból több mint egy hónapja nem jelentettek egyetlen újabb belföldi fertőzésből eredő megbetegedést sem.

A parkban mindazonáltal különféle óvintézkedéseket léptettek életbe a fertőzésveszély kiszűrésére: az érdeklődők csupán előzetes internetes regisztráció után válthatnak belépőjegyet, és személyazonosító igazolványt, valamint az egészségüket igazoló kódot kell felmutatniuk a belépéshez, amelyet csak testhőmérséklet-ellenőrzést követően, és védőmaszkban tehetnek meg.

A népszerű Disney karakterekkel pedig közvetlen közelről nem találkozhatnak, csak a megfelelő távolságból tekinthetik meg őket.

A vendégeknek elővételben kell a jegyet megvenniük, valamint be kell tartaniuk a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú szabályokat
Fotó: Sam McNeil / MTI/AP

Az élménypark területén ezen kívül a szokásosnál gyakoribb fertőtlenítést végeznek, és a látogatók számára is biztosítanak kézfertőtlenítőt a különböző látványosságoknál, valamint az éttermekben és üzletekben.

Borítókép: Látogatók az újranyitott sanghaji Disneylandben 2020. május 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!