ERDON Helyi hírek

2008.09.26. 13:39

Diszkrimináció a kifizetésben?

<p>Bihar megye - Az Országos Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség még mindig nem fizette ki a Bihar megyei gazdáknak a nekik járó agrártámogatásokat.</p>

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) Bihar megyei szervezete közgyűlést tartott tegnap Nagyváradon. Napirenden három pont szerepelt, ezek közül az első az volt, hogy november 30-án választások lesznek, és "akkorra mi is ki kell alakítsunk egy stratégiát arra, hogy civil szervezetként állást foglaljunk arról, hogy kit fogunk támogatni" - mondta  Szentmiklósi Zoltán, az RMGE Bihar megyei elnöke, az országos szervezet ügyvezető elnöke. Ebben a kérdésben a gyűlésen elmondta, hogy az RMGE azokat a magyar jelölteket fogja támogatni, akik  felvállalják a gazdatársadalom képviseletét is. Második napirendi pontként szerepelt az október 17-én Székelyudvarhelyen megrendezésre kerülő RMGE országos választmányi küldöttgyűlésre, amely tisztújító küldöttgyűlés is lesz egyben, és melyre a bihari szervezet kilenc tagot delegál.

A bihariak ezúttal is Szentmiklósi Zoltánt és Szabó Zoltánt javasolják az országos elnökségbe. A gyűlés harmadik napirendi pontjaként az agrárpolitika jelenlegi helyzetét vitatták meg a jelenlevők. Ebben a kérdéskörben Szentmiklósi kifejtette, hogy a bihariak még mindig nem kapták meg a támogatási összegeket az Országos Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökségtől. Az elnök jelezte, hogy a Kárpátokon túli megyék megkapták a  nekik járó támogatást, majd jelezte: "tavaly a Kárpáton-túliak felvették a búzavetésre előirányzott támogatást, de a búzát nem vetették el. Ilyesmit mi nem tehetünk meg."

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!