ERDON Helyi hírek

2008.10.16. 16:40

Megkezdődött a faültetési akció

<p>Bihar megye - Október 15-én megkezdték az őszi faültetést Nagyváradon. Első nap két önkéntes csapat a Traian Vuia és Mihai Viteazul iskolából 250 csemetét ültetett el a pontonhíd és a Stefan cel Mare súgárúton lévő ANL lakások környékén a Polgármesteri Hivatal zöldövezetekért felelős részlege dolgozóinak irányításával.</p>

A következő napokban a Lucian Balaga, Constantin Brancusi, Andrei Saguna, Aurel Lazar, Mihai Eminescu, Ady Endre, Transilvania, Emanuil Gojdu, Onisifor Ghibu, Iosif Vulcan, Lorantffy Zsuzsanna és a többi nagyváradi sikolák diákjai vesznek részt a faültetési akcióban, de különböző közintézmények és szervezetek dolgozó is jelentkeztek önkéntesként, mint például az ASCO, a 41-es óvóda, a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karának diákjai és sokan mások. A Csendőrség is sok csemete elültetésére vállalkozott, akárcsak Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának alkalmazottjai. A csemetéket és munkaeszközöket,valamint a szakirányítást a Polgármesteri Hivatal biztosítja, de tulajdonostársulásoknak is adnak kiültetendő facsemetét kérésre. Ezideig 40 lakótársulás kért csemtét, díszbokrot. További igényeket is kielégítenek, jelenleg 20.000 kiültetendő facsemete vár gazdára. Az Önkéntes vállalkozók, vagy a tulajdonostársulások képviselői jelentkezhetnek a Polgármesteri hivatalnál a 135-ös szobában- Telefon: 0259-437.000- a polgármester hivatalában, vagy a plantari@oradea.ro e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!