Csendben születik az élet

Csendben születik az élet
November 8. és 10. között Mustó Péter jezsuita atyát látja vendégül a nagyváradi Posticum (Teiului u. 26. sz.). Mustó Pétert – Jálics Ferenc jezsuita atyával együtt- a magyar állam júliusban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki a lelkigyakorlatos kultúra megteremtéséért.

Mustó Péter 1935-ben született Derecskén. 1945 és 1991 között külföldön élt. 1953-ban lépett be a jezsuita rendbe. Érdeklődése a II. vatikáni zsinat szellemében a más vallásúak, a másként gondolkodók és a jóléti társadalom sérültjei felé fordult. 1979 és 1991 között Dél-Amerikában, Bogota egyik szegénynegyedében dolgozott. A rendszerváltás óta Magyarországon vezet meditációs lelkigyakorlatokat. Imádkozni tanít.

November 8-án, pénteken 18 órától az atya nemrég megjelent könyvének nyilvános bemutatója lesz. „ Az élet növekedése csendben, sötétben történik. Nem akkor, amikor mindent átlátsz. Nem akkor, amikor tudod, hova tartasz. Tanulj bizalommal várni, kivárni! Időre van szükséged ahhoz, hogy a lelked, az életed kibontakozhasson. Isten hat és működik benned, körülötted, még akkor is, ha nem érzed a jelenlétét. Ezt a ráhagyatkozást az imában gyakorlod.” „A belső ima érdeklődő, figyelmes jelenlét, amely a bizalmat erősíti. Nem kímél meg attól, ami fáj. Új szemmel nézhetsz arra, ami van. Megbékélhetsz vele.” – részletek a Csendben születik az élet – a belső ima tapasztalatairól című könyvből. A részvétel ingyenes.

November 9-én reggel 7 órától következő nap 14 óráig szemlélődő lelkigyakorlat zajlik Mustó Péter atya vezetésével. A teljes ellátás (szállás, étkezés) 35 euró. Jelentkezési határidő: november 2.

Érdeklődni az info@posticum.ro e-mail címen, a 0744. 50 40 51 telefonszámon lehet, további információk: http://www.posticum.ro/#!/calendar/year/2013/11/8

Címkék: ,