Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.11. 18:16

Elítélik a halálfejeket tartalmazó szórólapok készítőit

<p>A barcikai kórház vezetése tiltakozott a hétvégén az őket ért nemtelen támadás miatt.Egy civil szervezet is megszólalt az ügyben, az Összefogás Barcikáért Egyesület juttatatta elvasárnap késő délután véleményét szerkesztőségünknek.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/kormanyprogram/cn/boon-news-em_01-20070423-011716"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Kormányprogram</B></A></p>

Ebben az alábbiakat fogalmazták meg: "Egyesületünk megdöbbenéssel szerzett tudomást arról, hogy névtelenség mögé rejtőző személy (vagy személyek) olyan szórólapot terjesztenek városunkban, amely mélyen sérti a kórház megítélést, valamint az ott dolgozók emberi -szakmai hitelét, becsületét és munkáját.
A leghatározottabban elítéljük azt a módszert, amely halálfejeket tartalmazó szórólapon, internetről letöltött irományok alapján, tények elferdítésével vagy valótlan tényekkel a kórház ellen igyekszik hangolni a közvéleményt, s mindezt névtelen módon!

Mondhatnánk, ha nevét nem adja irományához, ne foglalkozzunk vele! Mégsem mehetünk el szó nélkül e mellett, mert ez olyan időpontban történik, amikor a kórház jövőbeni sorsa sok szakmai vitát vált ki, jelentős a bizonytalanság az ott dolgozók körében.

Történik akkor, amikor a kórház jövőbeni sorsáért aggódók demonstrációs szándéka ténnyé válik, nyilvánosságra kerül.

A kazincbarcikai kórházban, mint az egészségügyben mindenhol; vannak hibák. Feladatunk, hogy ezen javítsunk,- mindannyiunk érekében. Mondjuk el véleményünket, szakmai érveinket, vitatkozzunk a jobbítás szándékával. Tegyük ezt akkor is, ha véleményünk a jelenről, elképzelésünk a jövőről nagyon eltérő. Az azonban elfogadhatatlan, hogy ilyen módszerhez nyúlva, az orvosok, ápolók emberi méltóságát és szakmai hitelét mélyen sértve, a városi kórház és dolgozói ellen "hangolja" a közvéleményt!

Mi nem állítjuk, hogy minden úgy jó, ahogy van. Ismerjük a gondokat és problémákat, tudjuk azt is, mi mindenen kellene változtatni. Mi mindenen kellene változtatni helyi szinten, s országosan is.

Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy a kórház működtetésének átadása nem oldja meg a problémákat. Mondhatnánk azt is: nem az a megoldás! Ezért kezdeményeztük a demonstrációt, nevünket felvállalva!

Abban bízom, hogy a kórház dolgozói lelkileg átvészelik ezt a számukra nehéz időszakot, olyan változások történnek majd csak, ami valóban a kórház és a betegek érdekeit szolgálja. S bízom abban is, hogy e "kavarodásban" nem csak a kritika és a nemtelen támadás kerül felszínre, hanem a köszönöm is!

B. Gy.

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!