Ország-világ

2020.12.05. 12:55

Lehetőségekhez jutnak a magyar vállalatok a délkelet-ázsiai piacon

Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a fülöp-szigeteki agrárminisztérium feloldotta a magyar baromfihúsra februárban kivetett behozatali tilalmat, ezzel pedig ismét lehetővé vált a magyar vállalkozások exportja a 105 milliós piacra.

Szijjártó Péter a Facebookon megosztott bejegyzésében arról ír, hogy kevesebb mint két hónapja annak érdekében tettek munkalátogatást a Fülöp-szigetekre, hogy lehetőségekhez juttassák a magyar vállalatokat és a lehető legjobb versenyhelyzetbe hozzák őket a délkelet-ázsiai piacon.

A külügyminiszter közölte: Teodoro Locsin külügy- és Ramon Lopez kereskedelmi miniszter közbenjárásának köszönhetően a fülöp-szigeteki agrárminisztérium feloldotta a magyar baromfihúsra februárban kivetett behozatali tilalmat, ezzel pedig ismét lehetővé vált a magyar vállalkozások exportja a 105 milliós piacra.

Hozzátette: emellett megújították a HELL energiaitalok exportengedélyét is, aminek köszönhetően az italmárka termékei újra kaphatóak lesznek az ország áruházláncaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában