Megújulás

2021.03.26. 09:00

Nagyjából elkészült a váradi Nagysándor József utca

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

BN-összeállítás

Tavaly júliusban kezdődött és hamarosan befejeződik a nagyváradi Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca felújítása, a munkálatoknak már a 95 százaléka elkészült, írja a polgármesteri hivatal sajtóközleménye. Az uniós forrásból megvalósított beruházás kivitelezői a Gavella, a Porfiddo ed Arte Consorzio Stabile, a Proconsolutions, az Iriconstruct cégek, melyek több alvállalkozóval dolgoztak együtt. A beruházás költségvetése 8,8 millió lej volt plusz áfa.

A Nagysándor József utcát lényegében gyalogos sétánnyá alakították át. A munkálatok során felújították először a közmű-hálózatot, majd lekövezték az utcát, leaszfaltozták a járművek által használható utcaszakaszt, kihelyezték a padokat és a villanyoszlopokat, továbbá platánfákat ültettek el az utcán. Jelenleg a zöldövezetek kialakítása zajlik, hamarosan pedig lehelyezik a gyepszőnyeget a fák körüli kis területekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában