Beruházás

2020.03.27. 09:16

Sétányt építenek az állatkert elé

Zöld- és gyalogos övezetté alakítják át a nagyváradi állatkert melletti parkolót, döntött csütörtöki ülésén a helyi tanács.

A projekt a város polgárainak döntése alapján elfogadott participatív költségvetés keretében valósul meg. A helyi tanács az elképzelés megvalósíthatósági tanulmányát fogadta el, mely rögzíti, hogy a beruházás 416 ezer lejbe kerül áfa nélkül, maga a kivitelezés 3115 ezer lej.

A projekt az Apponyi fasor (Matei Basarab), a Vitéz (Decebal) út és az állatkert bejárata előtti terület kereszteződését foglalja magában, beleértve az ottani parkolóhelyeket is. Főként ez utóbbi helyszínt alakítják át gyalogos és kerékpáros övezetté.

A munkálat 1070 négyzetméteren fog zajlani, ebből 740 négyzetméter lesz a gyalogosok által használható kövezett felület, 330 négyzetméter pedig a zöldövezet. A terület átalakítása nyomán gyalogos sétánnyá alakítják át az állatkerthez vezető közúti sávot, és ezen az útvonalon díszkivilágításként is szolgáló fémelemeket helyeznek ki.

A projekt magába foglalja egy kerékpártartó, egy ivókút és szemetes kukák kihelyezését is. A leendő gyalogos sétány mentén örökzöld növényekből alakítanak ki zöldövezetet, és meghagyják a jelenleg ott lévő fákat is. A kivitelezés az elképzelések szerint három hónapot vesz majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!