Ön szelektíven gyűjt?

2019.12.15. 17:19

Környezettudatosságra nevelnek

Én szelektíven gyűjtök! És te? címmel indított projektet az Eco Bihor és a váradi önkormányzat más intézményekkel közösen.

A programon belül hulladékgyűjtési versenyt is szerveztek, melynek díjátadóját december 13-án tartották meg a városháza nagytermében. A projekt célja, hogy bemutassa az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát a Bihar megyei és váradi iskolákban tanuló diákoknak. A papírgyűjtést hetedik alkalommal tartották meg, idén 38 oktatási intézmény vett részt Nagyváradról és a megyéből. Összesen 55 tonna papírhulladékot gyűjtöttek össze, amit újra fognak hasznosítani. A díjátadón Pásztai Zoltán, az Eco Bihor igazgatója adta át a részvételi okleveleket az oktatási intézmények képviselőinek. Aláhúzta, hogy a jövőben is szervezni fognak hasonló jellegű akciókat. A programon több váradi és megyei magyar közép és általános iskola, valamint óvoda is tekintélyes mennyiségű papírhulladékot gyűjtött össze.

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!