Bihar hírei

2019.08.27. 13:52

Újra lesz Részek Viadala Érmihályfalván

A városrészenként szerveződő csapatok szombaton tartják viadalukat, de azokon kívül akár más alapon kovácsolódó közösségeket, például baráti társaságokat is várnak a szervezők.

A városrészenként szerveződő csapatok szombaton tartják viadalukat, de azokon kívül akár más alapon kovácsolódó közösségeket, például baráti társaságokat is várnak a szervezők.Az elmúlt években a „viadal” a versenyhelyzetet mellőző „diadalra” szelídült, idén azonban, ha nem is olyan sok próbatétellel, mint az eredeti változatban, de újra megrendezik Érmihályfalván a Részek Viadalát. Ennek lényege, hogy a városrészek csapatai különböző versenyekben mérik össze tudásukat, ügyességüket. Nyakó József polgármester lapunknak elmondta: a főszervező Érmihályfalváért Egyesület segítségére lesz a Szépkor Nyugdíjas Egyesület, az Unirea Sportklub és az Aladin Hero Team küzdősport-csapat. Az eseményre augusztus 31-én, szombaton kerül sor, amikor reggel 9 órától a Praszler Gyula focistadionban a kerületek gyerekcsapatai „3 félidős” meccseket vívnak. Ez azt jelenti, hogy egy csapat három generációt képviselő kerettel áll ki, és minden generáció pályára lép egy meccs alatt egy-egy félidőre. A folytatás 16 órától lesz a (forgalom elől lezárt) Strand utcán, illetve a Gödör rendezvényházban. Az utca aszfaltján gyerekeknek lesz görkorcsolya- és gördeszka-, illetve rollerverseny, de a szervezők attól sem zárkóznak el, ha felnőttek akarnak a nevezett járművekre pattanni. Korábban nagy sikere volt a családi kerékpáros stafétának, most is tartanak ilyet az anya-apa-gyerek összetételű csapatoknak.

Szekértolás, egy irányba

A legnagyobb érdeklődésre talán a szekértolás tarthat számot. Ennek keretében a csapatok férfitagjai egy régi típusú, úgynevezett ráfos szekeret kell toljanak megadott távolságon minél rövidebb idő alatt, a szekéren pedig a csapat hölgytagjai foglalnak helyet. A szervezők ebben az esetben is fogadnak, versenyen kívül, más módon szerveződő közösségeket, például baráti társaságokat is, akik csak a móka kedvéért kipróbálják, mennyivel jobb egy szekeret közös erővel egy irányba lendíteni. A viadalon természetesen idén is hét csapat vesz részt, a városrészek számának megfelelően, ezek nevei azonban részben módosultak, hogy jobban kifejezzék a lefedett területeket, éltetve egyben a hagyományos elnevezéseket: Derík-Lucernás; Morgó-Tábla; Nagyújváros-Központ; Kisújváros-Erdőalja-Temetőalja; Százhold; Dihenes; Bank utca-Kendereskert-Répáskert. Az esemény zárásaként a szervezők minden résztvevőt közös vacsorára várnak 19 órától a Gödör rendezvényházba.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!