Bihar hírei

2019.08.11. 19:01

A Fekete-Körösbe dobták az állati maradványokat

Nehéz szavakkal leírni azt a látványt, ami a Körösök Vízügyi Igazgatóságának (ABA Crişuri) tenkei munkatársait fogadta vasárnap reggel: állati maradványok lebegtek a Fekete-Körös felszínén.

Nehéz szavakkal leírni azt a látványt, ami a Körösök Vízügyi Igazgatóságának (ABA Crişuri) tenkei munkatársait fogadta vasárnap reggel: állati maradványok lebegtek a Fekete-Körös felszínén.Mint kiderült, juhokról van szó, mintegy húsz állatról, melyeknek a lenyúzott bőrét, illetve a fejüket dobták a vízbe. Sorin Guler, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezetője elmondta: „Elrendeltük, hogy a vízügyi laboratórium egy csapata kiszálljon a helyszínre, és mintát vegyen a vízből. Mivel egy nagyon kényes helyzetről van szó, egy csapatot mozgósítottunk, hogy távolítsák el a maradványokat a vízből. Értesítettük ugyanakkor a belényesújlaki rendőrséget, hogy minél hamarabb azonosítsák a tetteseket”, tudatta Sorin Guler. Megjegyzendő, hogy a környéken nincs vágóhíd, vagy pedig farm, tehát elképzelhető, hogy az állatokat ellopták, és utána levágták. Az igazgatóság munkatársai kotrógéppel emelték ki a maradványokat a vízből, és egy külön erre a célra előkészített gödörbe hantolták el azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!