Bihar hírei

2019.02.21. 13:45

Újra munkában az útjavítók

A téli szünetet követően újraindult a munka azokon az érmihályfalvi utcákon, melyek a következőkben aszfaltburkolatot kapnak.

A téli szünetet követően újraindult a munka azokon az érmihályfalvi utcákon, melyek a következőkben aszfaltburkolatot kapnak.

Október közepén kezdődött meg Érmihályfalván annak a projektnek a kivitelezése, melynek célja négy utca (Báthori István, Pázmány Péter, Hajnal, Mester) modernizálása. A jelzett időben talajmunkák kezdődtek a Báthori István utcában, illetve november végén már le is aszfaltozták a Pázmány Péter utcát, ahol megvolt ehhez a megfelelő alap. A tél folyamán a munkálatok szüneteltek, de az időjárás enyhülésével újrakezdődtek. A Báthori István utcán az aszfaltozást megelőző alapozás zajlik ezekben a napokban, zúzott követ terítenek és hengerelnek, mondta el Nyakó József polgármester.

Bíznak az időjárásban

Az időjárás remélhetőleg már nem szakítja félbe a munkát, a hőmérséklet tartani fogja magát annyira, hogy aszfaltozni lehessen, amikor ez az utca a DN 19/C jelzésű országúttól (Kazinczy Ferenc utca) egészen a másik végéig új burkolatot kap, és ehhez csatlakozik a már leaszfaltozott Pázmány Péter utca és a „sorára váró” Hajnal utca. Az újrakezdett munka része, hogy folytatják a kapubeállások és az árkok kivitelezését a Pázmány Péter utcában, ugyanezek előkészítése zajlik a Báthori István utcában is, de ott csak az aszfaltozás után állnak neki.

A sorban elvileg a Hajnal utca modernizálása következne, ám ha időközben a Mester utcán elkészülne a csatornázás, utóbbit vennék sorra előbb, mondta a polgármester.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!