Bihar hírei

2019.02.01. 12:52

Idén is lesz Szabadság Feszt Margittán

Idén immár VII. alkalommal lesz megszervezve a margittai városi strandon az egyre nagyobb sikernek örvendő Szabadság Feszt. Ezúttal augusztus 29. és szeptember 1. között fog zajlani.

Idén immár VII. alkalommal lesz megszervezve a margittai városi strandon az egyre nagyobb sikernek örvendő Szabadság Feszt. Ezúttal augusztus 29. és szeptember 1. között fog zajlani.

Eleinte egy merész álom volt csupán, hogy a látogatók száma megközelítse a 10 ezret, de tavaly sikerült ezt a bűvös határt átlépni, úgyhogy ennek tükrében immár talán a 15 ezer főre vonatkozó céltűzés sem tűnik annyira ördögtől valónak. A nagyváradi Sas-palotában szervezett csütörtöki sajtótájékoztatón Boda Gergely főszervező, a Vidéki Ifjúsági Szövetség, vagyis a VIDIFISZ elnöke azt is sikerként könyvelte el, hogy a rendezvény tagja lett a Magyar Fesztivál Szövetségnek, amivel kevés, tényleg csak a rangosabb közül való határon túli ifjúsági fesztivál büszkélkedhet. Ez talán azzal is magyarázható, hogy az elmúlt években szinte valamennyi híres és népszerű magyarországi zenekar fellépett már a rendezvényen, így lassan már arra gondolnak, hogy ezek közül néhányat visszahívjanak, hiszen azért elég sok idő eltelt az előző meghívásuk óta. Természetesen ezek mellett újabb együttesekre, énekesekre is számíthatnak majd a fesztiválozók, az egyeztetések már zajlanak, konkrét részleteket azonban egyelőre nem óhajtott elárulni a főszervező. Néhány héten belül fognak jelentkezni az első nevekkel, amikor majd a bérletvásárlási módozatokra is bővebben fognak tájékoztatni- ígérte. Elöljáróban mégis talán annyit: a jegyárak kissé emelkedni fognak, de ez senkit se tántorítson el, mert készülnek olyan kedvezményekkel, hogy akik igénybe veszik ezeket, szinte nem is fogják észlelni a drágítást.

A logó nem változik különösebben, csak a színezésén változtatnak, kékről pirosra. A látványvilágra egyébként is rá szeretnének erősíteni. A napokban elkészült a szabadsagfeszt.ro weboldal, és a Facebookon is nyomon követhetőek a fesztiválról kapcsolatos hírek.

Komoly témák is

A fesztivál azonban nem csak a bulizásról szól, az előadások, beszélgetések komoly szakmai hátteret a RODOSZ Bihar megyei szervezetével való együttműködés is garantálja- hangsúlyozta a másik főszervező, Demian Zsolt. Hozzátette: annak is örvendenek, hogy DJ Sterbinszky, aki Magyarország egyik legismertebb lemezlovasa, és a Szabadság Feszt egyik visszatérő, közkedvelt vendége, a tavalyi fesztivál után felajánlotta, hogy a legismertebb dj-ket ő maga keresi fel, illetve rakja össze az elektronikus zenei blokkokat, amelyekre rendszerint a nagyszínpadi élőkoncertek után kerül sor.

A Szabadság Feszt tavaly 70 ezer eurós költségvetésből gazdálkodott, az eseményt a Bihar Megyei Tanács is támogatja.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!