Bihar hírei

2019.02.04. 16:54

Felemelték a sorompót, szó szerint

Hétfőtől kezdve nincs sorompó a Paptamásit a hozzá tartozó Nyüveddel és Pelbárthidával összekötő út és a vasút kereszteződésében.

Hétfőtől kezdve nincs sorompó a Paptamásit a hozzá tartozó Nyüveddel és Pelbárthidával összekötő út és a vasút kereszteződésében.„Minden közlekedő fokozottan figyeljen“, kérte közösségi oldalán Major Lóránt paptamási alpolgármester hétfőn kora délután, annak nyomán, hogy aznap a CFR megszüntette a sorompót a Paptamásiból a községhez tartozó Nyüvedre és Pelbárthidára vezető út illetve a vasút kereszteződésében. Az állomás mint olyan már sok-sok évvel ezelőtt megszűnt betölteni valódi funkcióját, csak megállóhelyként működött, üzemelt azonban a mechanikus sorompó, melynek kezelő személyzetét most Diószegre helyezték át, tudtuk meg Major Lórándtól. Az alpolgármester hozzátette: finoman szólva nem örültek a költségmegtakarítással indokolt intézkedésnek, amit ráadásul előzőleg nem is „népszerűsített” a vasúttársaság.

Lassítanak

Az elöljáró szerint jó lett volna egy ideig úgy működtetni a sorompót, hogy már a helyükön vannak a vonatkozó közlekedési táblák (STOP-tábla, andráskereszt) is, hogy a közlekedők hozzászokjanak, mert sokan megszokásból vezetnek, lehet csak annyit látnak, hogy nincs leengedve a sorompó (ami már nincs is) és már hajtanak is rá a vágányokra... Arról nem is beszélve, hogy a vágányok beláthatósága is igencsak hagy maga után kívánnivalót. „Matyi Miklós polgármesterrel együtt szerettük volna elérni, hogy fény- és hangjelzést adó sorompót tegyenek, ám pénzhiányra hivatkozva ennek nem tettek eleget”, mondta Major Lóránt, kifejtve: arra kaptak ígéretet, hogy a csak áthaladó szerelvények 30 km/h-val fognak közlekedni, sűrű füttyjelzés közepette. Nagyobb fejlesztést állítólag 2020-ban tervez a vasúttársaság, akkor esetleg szó lehet a fénysorompóról. Bárhogy is lesz, az említett kereszteződésben legyenek körültekintőek.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!