Bihar hírei

2019.01.04. 11:32

Jótékonysági farsangi mulatság lesz

Farsangi mulatságra kerül sor február 9-én a Lotus rendezvénytermében. A nyereséget annak a biharfélegyházi családnak ajánlják fel, amelynek az otthona november végén égett le. További adományokat is elfogadnak.

Farsangi mulatságra kerül sor február 9-én a Lotus rendezvénytermében. A nyereséget annak a biharfélegyházi családnak ajánlják fel, amelynek az otthona november végén égett le. További adományokat is elfogadnak.Újabb jótékonysági eseménnyel készülnek a félegyháziak és a váradiak, hogy így segítsenek annak a biharfélegyházi családnak, Darjan Máriusznak és Etelkának, akiknek otthona november 29-én égett le. A következő jótékonysági rendezvényre február 9-én, szombaton 20 órai kezdettel kerül sor, számolt be Kócza Erika, a farsangi mulatság szervezője. Kócza Erika elmondta, hogy a félegyháziak keresték őt meg a tragédia után néhány nappal, ekkor Thurzó Zoltánnal és Szabó Zsolttal, a biharfélegyházi református lelkipásztorral közösen, advent harmadik vasárnapjára egy jótékonysági zongorakoncertet szerveztek, melyre a biharfélegyházi református templomban került sor, a koncert végéig 11.500 lej gyűlt össze. Úgy gondolták, hogy egy nagyobb, esetleg más stílusú rendezvény által még tudnának adományt gyűjteni, innen jött a farsangi mulatság ötlete. A farsangi mulatságra február 9-én kerül sor a Lotus rendezvényteremben, egy belépőjegy ára 100 lej, 180 jegy áll rendelkezésre. Az ár tartalmazza a vacsorát, vizet és kávét, meglepetésekkel is készülnek a szervezők. A mulatság teljes nyereségét a családnak ajánlják fel. Az Elit zenekar fogja szolgáltatni a zenét, akik jelképes összegért vállalták el az este jó hangulatának biztosítását, a rendezvénytermet szintén olcsón bérelték ki. „Karácsonykor és a karácsonyi időszakban sokan adományoztak családoknak, szervezeteknek, de nem csak ilyenkor van szükség a segítségre. Ugyanis a baj bármikor megtörténhet, ennek a családnak otthonra van szüksége, jelenleg barátoknál élnek. A magyarok tartsanak össze, reméljük, hogy sokan hozzá tudnak járulni, hogy a családnak újra legyen otthona” – mondta Kócza Erika.

Sokan segítettek

Szabó Zsolt lelkipásztor tudatta, hogy karácsony szombatján a családnak 23.600 lejt adtak át, melyben a koncert végéig összegyűlt összeg is benne volt. A koncert után a község lakosai még adományoztak, a család pedig könnyes szemmel fogadta el az összeget. Karácsony után több lelkész, a megye különböző pontjairól jelezte, hogy ők is gyűjtöttek pénzt a gyülekezetekben, például Kisnyégerfalván 2400 lejt gyűlt össze, Fugyiban 1400 lej, mondta el a lelkipásztor.

További információkkal Kócza Erika tud szolgálni a 0742–901–902 telefonszámon, akitől belépőjegyeket is lehet vásárolni. Jegyet lehet vásárolni a Spoon éttermekben is (a Lotus bevásárlóközpontban és a régi pompaháznál lévő étteremben is), valamint Biharfélegyházán Vígh Enikőtől, tel. szám: 0745–087–622. Jegyeket hétfőtől, január 7-től lehet vásárolni.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!