Bihar hírei

2018.10.24. 16:18

Bált szerveznek a vállalkozónők

November 17-én, szombaton 19 órától a váradi Lotus Center rendezvénytermében szervezi meg a Magyar Vállalkozónők Jótékonysági Bálját a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete. 

November 17-én, szombaton 19 órától a váradi Lotus Center rendezvénytermében szervezi meg a Magyar Vállalkozónők Jótékonysági Bálját a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete. 

A hétfő délután szervezett beharangozó sajtótájékoztatóan Kócza Erika kreatív szervező felidézte, hogy három évvel ezelőtt barátnőjével, Pető Dalmával rendezték meg először a bált, tavaly pedig az időközben megalakult Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete felkarolta az úttörőnek, unikumnak számító eseményt. Úgy érzik, hogy jó együtt tudtak működni, s reményeik szerint idén még szebb és színvonalasabb lesz az összejövetel.

Pető Dalma hangsúlyozta: az a cél vezérelte őket, hogy összehozzák a magyar vállalkozókat Nagyváradról és Bihar megyéből, hiszen bár számarányilag 20-30 százalék magyar él itt, vállalkozói szinten sokkal jobban reprezentálva vagyunk. Őket akarják megszólítani, hiszen a rengeteg munka mellett néha nem árt kicsit megtorpanni, szórakozni is. Véleménye szerint ahogy telnek az évek, egyre inkább fejlődik a rendezvény, sikeresebb annak is köszönhetően, hogy minőségre törekednek. Újdonságként idén egy kicsit kimerészkednek a térségből, nyitnak kifelé, vagyis felvették a kapcsolatot az erdélyi és a debreceni vállalkozónőkkel is abból kiindulva, hogy ők is sokan vannak, illetve a cívis város Várad testvérvárosa.

Ismerkedés

Tank-Szigeti Ildikó, a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesületének elnöke megjegyezte: örülnének annak, ha mindenhonnan jelentkeznének vállalkozók, nem csak magyarok, hanem akár más nemzetiségűek is, hogy jobban megismerjék egymást, jól érezzék magukat egymás társaságában, közösen építsék a társadalmat, melynek fontos pillérei. Ezt nap mint nap érzik, annak tudatában, hogy felelőséggel tartoznak az alkalmazottaikért, a közésségükért. Tavaly több mint 150 személy vett részt a bálon, mely jótékonysági célt is szolgál. Idén nem intézményt támogatnak, hanem a súlyos betegséggel küzdő Biró Éva rádiós műsorvezetőt, akinek megpróbálnak javítani a helyzetén. Megtiszteltetés számukra, hogy a bál fővédnöke Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja, mely egyúttal azt is jelzi, hogy a Magyar Kormány számára fontosak a külhoni vállalkozások.

Jári Mária alapító tag arról beszélt: rendhagyó árverés is lesz, váradi magyar festőművészek, Vassy Erzsébet és Ferenczy Béni alkotásaira lehet majd licitálni, illetve holland művészek impresszionista alkotásaira, és kézműves termékekre is. Emellett az adakozók egy perselybe is tehetnek pénzt.

Pető Dalma az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy sztárvendég Takács Nikolas, a 2010-es X Faktor televíziós tehetségkutató versenymásodik helyezettje lesz, aki 30 perces műsorral készült, az est folyamán pedig a népszerű Vegas Band gondoskodik majd a talpalávalóról. A konferanszié szerepét Várad illusztris zongoraművésze, Thurzó Zoltán vállalta el. Belépőkártyákat az egyesület Facebook oldalán lehet igényelni, a 0740-186-308-as telefonszámon, a magyarvallalkozonok@yahoo.com e-mal címen, valamint a Diófa csárdában 12-22 óra között. A részvételi díj 195 lej.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!