Bihar hírei

2018.08.16. 10:15

Úton a falujáért tekerő biciklis

Szombaton szállt nyeregbe és már messze jár a bogyoszlói László József, aki jótékonysági biciklitúrára indult. A kilométereket 5 lejért lehet jelképesen megvásárolni, a pénzből park létesülne.

Szombaton szállt nyeregbe és már messze jár a bogyoszlói László József, aki jótékonysági biciklitúrára indult. A kilométereket 5 lejért lehet jelképesen megvásárolni, a pénzből park létesülne.

Augusztus 11-én, szombaton reggel 8 óra előtt már gyülekeztek az érdeklődők az érbogyoszlói Polgármesteri Hivatal előtt, hisz szerettek volna jelen lenni és jó utat, szerencsét kívánni László Józsefnek. Ő az a kerékpározó fiatalember, akiről már írtunk, s aki szülőfalujáért indult most egy nagy utat megtenni. A táv közel 1500 km, terve szerint az egykori országhatár mentén biciklizik végig, a következő útvonalon: Nagyvárad–Arad–Temesvár–Lugos–Déva–Szeben–Fogaras–Brassó–Kovászna–Csíkszereda–Maroshévíz–Gyergyó–Besztercebánya–Nagybánya–Máramarossziget–Szatmárnémeti–Nagykároly–Érmihályfalva, és így tér haza Érbogyoszlóra. Az indulást követően jó idő és jó útja volt, első napi végállomása Arad volt, majd másnap Temesvárt is érintve Lugoson pihent meg, harmadnapon pedig már Déván hajtotta álomra a fejét. Útja során több képet és kis videót osztott máris meg, ha valaki esetleg szeretné nyomon követni útvonalát, az megteheti, ha rákeres közösségi oldalára.

Lehet támogatni

A megtett kilométereket szeretné jelképesen eladni, valójában egy jótékonysági gyűjtést kezdeményez ezzel az útjával. Az eladott kilométerekből befolyt összeg egy park létrejöttét segítené elő, ami a faluban még nincs, de nagy szükség lenne rá a fiatalok és gyerekek számára épp úgy, mint a faluszépítés okán. Már jelentkeztek segítő szándékú emberek, ki-ki lehetősége szerint támogatta a kezdeményezést. Ezt továbbra is megtehetik önök is, ha úgy gondolják, hogy a fiatalember erőfeszítése és elképzelése megérdemli a segítséget, hisz kezdeményezése egy egész közösség javát szolgálja. Adományozási szándékukkal a helybeliek fordulhatnak Tarpai Ildikóhoz, de megtehetik ezt a következő bankszámlaszámra utalással: RO44BTRLRONCRTO414081001, egy kilométer jelképes ára 5 lej.

Tarpai Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!