Bihar hírei

2018.08.06. 09:23

Helyi tehetségek a XIX. Hegyközi Napokon

Helyben is vannak tehetséges fiatalok, akikről nem szabad megfeledkezni: a XIX. alkalommal megrendezett Hegyközi Napokon főként nekik adtak bemutatkozási lehetőséget a szervezők, hiszen mindig is szem előtt tartották, és tartják a jövőben is támogatásukat.

Helyben is vannak tehetséges fiatalok, akikről nem szabad megfeledkezni: a XIX. alkalommal megrendezett Hegyközi Napokon főként nekik adtak bemutatkozási lehetőséget a szervezők, hiszen mindig is szem előtt tartották, és tartják a jövőben is támogatásukat.Szombaton a nagy hőség sem riasztotta vissza azokat, akik szórakozni, bulizni mentek el Hegyközcsatárba, a tágas Kismezőn megtartott községi napokra. Az idei programot a sok érmet és díjakat nyert helyi Angels és nagyváradi Mistique menettánccsoportok kezdték, melyek tagjai rendszeresen és nagy lelkesedéssel vesznek részt a közös munkában. A Benedek Elek Iskola tanulói egy különös gyermekműsorral készültek erre az alkalomra. Bondár Éva tanítónő előkészítős osztályának gyerkőcei Nyuszi ül a fűben címmel egy zenés-táncos műsort adtak elő, míg a siteri és csatári gyerekekből álló tánccsoport Gyurkovics Éva és Török Tamás felkészítésével társasági táncot mutatott be. A szervezők úgy vélték: mutassák meg ország-világnak, hogy helyben is vannak tehetségek, tehát róluk sem szabad megfeledkezi, főleg a helyi kulturális rendezvényeken, a helyi hagyományok ápolása és megőrzése érdekében, amely fontos a közösség számára. A menettáncosok és kisiskolások nagyszerű műsorát a hivatalos megnyitó követte, amelyen elsőként Bónisz Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, meghívott vendégeket, megköszönve a fáradságos munkát a helyi tehetségeknek és felkészítőiknek. Biró Rozália parlamenti képviselő elmondta, hogy örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen jó néha kimozdulni, összejönni, a felgyülemlett gondokat jó messzire elvinni. Különösen fontos a helyi értékek fenntartása, ápolása, megőrzése, egymás segítése, ahogyan a Mosoly Kommandó tagjai teszik, akik segítenek, ahol csak lehet. Hangsúlyozta: forduljunk egymáshoz bizalommal, hogy erősödjön a közösség.

Rocktól a mulatósig

A szervezők virágcsokorral és egy-egy ajándékkosárral lepték meg a helyi tehetségeket, megköszönve, hogy szórakoztatták a jelenlévőket. Az Unique Dance Stúdió fiatal táncosai a hegyközcsatári színpadon is egy remek produkciót mutattak be sajátos hip-hop stílusukban. A Hegyközújlakhoz is kötődő Rappert Edwárd harmonikás könnyedén, tisztán szólaltatta meg hangszerét és énektudásával hamar megkedveltette magát a közönséggel. A repertoárjában voltak a rocktól a mulatós zenéig mindenki számára közkedvelt slágerek. A csatári Rius Marius mindeközben idegesen várta a fellépést, érhető okból: ez volt az első nagyobb fellépése. A színpadra lépését követően elmúlt a lámpaláz, egy nagyon szép könnyűzenei összeállítással kápráztatta el a közönséget. Magyarországról érkezett az est sztárvendége, Mohamed Fatima, aki 1997-ben, 16 évesen robbant be a köztudatba, a Fekete Vonat énekesnőjeként. A koncerten számos ismert sláger hangzott el, mint: Ragyog a szívem, Take it All, Szükségem van rád, Valahol stb. Háttértáncosa mellé a közönség soraiból is felhívta a színpadra a tehetségesebbeket. A koncertet követően hajnalig tartó szabadtéri diszkó kezdődött DJ Chris-szel.

Tóth Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!