Bihar hírei

2018.05.13. 12:46

"A szépséget a találkozás boldogsága adja"

Tizenkilenc leány és tizenkilenc fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban. A szertartás keretében megújították keresztségi fogadalmukat.

Tizenkilenc leány és tizenkilenc fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban. A szertartás keretében megújították keresztségi fogadalmukat.

Mint ilyen alkalmakkor mindig, vasárnap is zsúfolásig telt az érmihályfalvi római katolikus templom: elsőáldozási ünnepi szentmisét tartottak. Az első padsorokban 38 gyerek foglalt helyet, éppen felerészben fiúk és lányok, 19 - 19-en.  Felkészítésüket Bogdán István plébános végezte, aki ünnepi prédikációjában, utalva a gyerekek és hozzátartozóik ünnepi viseletére, egyebek mellett arról szólt, hogy a szépséget igazából az a boldogság adja, ami a Jézussal történő találkozásból fakad. Ezt megtartani akkor lehet, ha megőrizzük hűségünket hitünkben, ehhez kért áldást a plébános minden ünnepeltre, az egész egyházközségre.

Jót cselekedni

A továbbiakban a gyerekek, égő gyertyával kezükben, megújították keresztségi fogadalmukat, amit annak idején nevükben keresztszüleik és szüleik tettek, megfogadva, hogy ellene mondanak a bűn csábításának, megerősödnek hitükben, megígérve, hogy naponta imádkoznak, rendszeresen járnak templomba, gyónnak és áldoznak, nem mulasztják el a jót cselekedni. Ez után járultak az első szentáldozásukhoz. A szentmise végén ezúttal is elkészült a csoportkép a templom előtti lépcsőkön, majd a gyerekek a plébános és ministránsok kíséretében a plébániára vonultak, az ilyenkor szokásos szeretetvendégségre.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!