Bihar hírei

2018.02.14. 08:38

Amasport: futballoztak és sörgyárat is látogattak

Hetedszer találkoztak az érmihályfalvi és a korondi amatőr focisták az elmúlt hét végén Sóvidéken. Közösen tettek látogatást a Csíkszentsimoni Csíki sör manufaktúrában.

Hetedszer találkoztak az érmihályfalvi és a korondi amatőr focisták az elmúlt hét végén Sóvidéken. Közösen tettek látogatást a Csíkszentsimoni Csíki sör manufaktúrában.Összességében hetedik találkozójukat rendezték meg az elmúlt hét végén az érmihályfalvi és a korondi sportbarátok: az érmelléki Amasport Egyesület amatőr kispályás focicsapat tagjai negyedszer látogattak el a sóvidéki Internet Kávézó nevét viselő barátaikhoz, akik eddig háromszor viszonozták a vendégeskedést. A 15 fős gárda pénteken érkezett Székelyföldre, és a kialakult menetrendet tartva aznap délután már pályára is léptek a helyi sportteremben mintegy két órás időtartamban negyedórás mini-meccseket játszva. Szombaton délelőtt folytatódott a mérkőzéssorozat, az összesített végeredményt ezúttal is (némi képzavarral élve) takarja a felhőtlen barátság jótékony homálya. Pénteken este, mintegy félidőben a két adag focizás között, már megünnepelték az újbóli találkozást, és idén sem maradt el a külön program sem, ami ezúttal igen maradandó élményt jelentett: a házigazdák és a vendégek közös kirándulást tettek szombat délután Csíkszentsimonba, a Csíki sört előállító manufaktúrába.

Egy a zászló

A mintegy 90 km-es utat közös, bérelt busszal tették meg a sportbarátok, és mint Crisan Sándor, az Amasport egyik vezetője lapunknak elmondta, a három órás gyárlátogatás hatalmas élményt jelentett számukra. A sörgyárat, a termelés mellett jól kigondolt reklám-stratégia szerint turista-látványossággá is tették, vagyis az előzetes bejelentkezés alapján fogadott csoportokat végigvezetik a gyáron, harapnivaló mellett pedig nem elhanyagolható módon a korlátlan sörfogyasztás is biztosított. A korondi házigazdák meglepetéssel is kedveskedtek vendégeiknek: zászlót készíttettek, melynek egyik oldalán Érmihályfalva, a másikon Korond címere látható, a barátságukat szimbolizálva. A nem „kispályás” sportbarátok a hagyományhoz híven valamikor nyáron találkoznak újra, Érmihályfalván, amikor a látogatásokban az érmellékiek 4–3-as „vezetését” 4–4-re „egyenlítik” majd ki a sóvidékiek.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!