Bihar hírei

2017.09.19. 11:26

A kerítés már megépült

Körbekerítették azt a területet, melyen felépül majd az érmihályfalvi Iskolaház új épülete. A beruházás menetét, sajnos nem meglepő módon, a bürokrácia hátráltatja.

Körbekerítették azt a területet, melyen felépül majd az érmihályfalvi Iskolaház új épülete. A beruházás menetét, sajnos nem meglepő módon, a bürokrácia hátráltatja.Februárban számoltunk be arról, hogy elkészült Érmihályfalván annak az épületnek a látványterve, melybe majd a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó helyi Iskolaház költözhet. A kétszintes, 110 négyzetméteres épület létrehozását felkarolta a norvég Student for Student Alapítvány, az azt képviselő fiatalok már többször is jártak a helyszínen és ha rajtuk múlt volna, már talán készen is lenne a beruházás. Ám a helyi ügyintézők felvilágosították őket, hogy ez nem az a része Európának, ahol csak úgy mennek a dolgok...

Ügyintézés

Egy évvel azután, hogy az említett alapítvány fiataljai először jártak az érmihályfalvi Bank utcai területen, melyet kiszemeltek a beruházás számára, szeptember elején körbekerítették azt. A város ezzel teljesítette egyik ígéretét, hiszen nem csak adta a területet a beruházáshoz, de saját forrásból fedezve a költségeket, kerítéssel körbe is vette azt, mondta Nyakó József polgármester. (Az önkormányzat vállalta továbbá a majdani épület közművesítését is.) András Ildikó, az Iskolaházbeli gyerekek nevelője és az egész projekt ügyvezetője ezzel kapcsolatban hozzátette: a kerítés felállítása után nekikezdhettek a területrendezésnek és reménykedik benne, hogy még az idén sikerül megönteni az épület alapját. Mindehhez persze az is kell, hogy a megfelelő dokumentáció is meglegyen, ami már nem olyan egyszerű. Nem, mintha nem foglalkoznának vele, de vannak olyan hivatalok, melyek már beadott kérvényeket "visszadobtak" bizonyos hiányosságokra hivatkozva, ezekkel együtt jár, hogy az új beadványokra újra elbírálási határidő van, hab a tortán, ha bizonyos ügyintézők közben szabadságon vannak, stb., mindezekkel pedig telnek a hetek, hónapok. Ami azonban változatlan, hogy a beruházás javára továbbra is lehet adakozni a következő bankszámla-számokon: RO44BRDE050SV75510210500 (lej), RO79BRDE050SV75510480500 (euró).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!