Bihar hírei

2017.08.20. 20:55

Huszonöt éve polgármester

1992-ben választották először polgármesterré Balazsi Józsefet, aki azóta is Érsemjén első embere. Ez alkalomból ezüstgyűrűvel tüntették ki.

1992-ben választották először polgármesterré Balazsi Józsefet, aki azóta is Érsemjén első embere. Ez alkalomból ezüstgyűrűvel tüntették ki.Az érsemjéni falunap vasárnapi programja délelőtt a Népkertben kezdődött, ökumenikus istentisztelettel, köszöntő beszédekkel. Ennek „be nem tervezett” része volt, hogy első megválasztása 25. évfordulóján köszöntötték Balazsi József polgármestert. A meglepetést Cseke Attila szenátor vezette fel, azzal, hogy a helyiek 1992-ben egy olyan fiatalembert választottak meg, aki azóta megőszült ugyan, de fiatalos lendülete nem tört meg. Mindig nagy többséggel választották újra, így a borsi Bátori Géza után a legrégebben hivatalban lévő elöljáró. Az RMDSZ megyei elnöke ebből az alkalomból ezüstgyűrűt adott át a szervezet színeit képviselő polgármesternek, kinek érdemeit a helyiek nevében Csorba Terézia ny. tanárnő méltatta. Ennek során egyebek mellett kifejtette: nem azért választották immár hatszor polgármesternek, mert a kényelmére gondoltak, hanem mert elvárásaik voltak vele szemben, melyeket be is váltott.

Jót cselekedni

Az elismerés és köszönő szó kijárt Balazsi Máriának is, aki feleségként segítette a munkáját. A maga során Balazsi József összegzett: 25 év alatt voltak sikerek és nehézségek, ám hitvallása Kazinczyvel szólva, hogy a jót akkor is cselekedni kell, ha haragszanak érte. Ha tudta volna, hogy köszöntés készül, nem engedte volna, tette hozzá. Épp ezért nem tudatták vele, jött a derültséget kiváltó válasz, majd a hallgatóság spontán rákezdte az „Áldjon meg téged, áldjon az Úr…” kezdetű dalt, érezhetően kiváltva az ünnepelt (és felesége) meghatódottságát.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!