Bihar hírei

2017.07.27. 18:23

Bemutatkozott az új rendőrparancsnok

A megyében egyedül Érmihályfalván tölt be rendőr-parancsnoki tisztséget egy hölgy. Cosmina Dat kinevezése június 1. óta él, a júliusi képviselőtestületi ülésen mutatkozott be a tanácsosoknak.

A megyében egyedül Érmihályfalván tölt be rendőr-parancsnoki tisztséget egy hölgy. Cosmina Dat kinevezése június 1. óta él, a júliusi képviselőtestületi ülésen mutatkozott be a tanácsosoknak. Június elsejei hatállyal nevezte ki Alin Hanis megyei rendőrfőnök Érmihályfalva rendőrségének vezetőjévé Cosmina Dat főfelügyelőt, aki az akkortól nyugdíjba vonult Radu Silaghit váltotta. Az elmúlt hónapban, a képviselőtestület ülésén megfogalmazódott az igény, hogy a tanácsosok ismerkedjenek meg a Bihar megyében egyedüli nőként ilyen tisztséget beöltő parancsnokkal, aki a csütörtök délután tartott júliusi ülésen meg is jelent. Röviden bemutatkozott (ismertetve családi állapotát, tanulmányait, illetve eddigi karrierjét, melyben szerepel egyebek mellett Franciaországban ellátott diplomáciai feladat, de volt Székelyhíd rendőri vezetője is), elmondva, hogy megbízatása egyelőre 6 hónapra szól. Célja, hogy a város - ahogyan eddig is - nyugodt, csendes település legyen, ám, ha mégis "történik valami", annak legyen felelőse.

Javaslatok

Ismertette az eddig eltelt hetek rendőrségi statisztikáját is, sőt, már javaslatokat is tett. Például kérte, hogy az intézményének üzemanyagra kiutalt helyi költségvetési támogatást fordíthassák járműveik javíttatására is, de jónak látná infravörös, úgynevezett éjjellátó kamrák felszerelését, legalább a város ki- és bejáratainál, melyek járművek rendszámainak leolvasását is lehetővé teszik. Ezt azzal indokolta, hogy alapos megfigyelést tesz szükségessé a város határ-közelisége, illetve, hogy nemzetközi út halad át rajta. Végezetül együttműködést ajánlott és kért a tanácsosoktól a város érdekében, hozzátéve: irodája ajtaja mindig, mindenki előtt nyitva áll. Nyakó József polgármester a jó együttműködés reményével és magyarul is köszöntötte a vendéget (aki ért, és ígérete szerint tanulni is fog magyarul), sőt, tudatta, hogy az együttműködés már el is kezdődött, hiszen az elmúlt napokban a rendőrség és a helyhatóság közösen lépett fel a szemetelők ellen, a bírságolás pedig az illegálisan építkezőkkel szemben fog folytatódni. A gyűlés későbbi részében Krizsán Csaba tanácsos tette a fentiekhez, hogy a helyhatóság maga is gondolkodott már az éjjellátó kamerák felszerelésén, melyben természetesen együttműködnek a rendőséggel.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!